Jump to content

Brewie

Paweł76

Recommended Posts

Cześć,

Czy widzieliście kiedyś takie coś:

Poza krótkimi filmikami i jednym sklepem nie znalazłem więcej informacji o tym robocie. Cena powala, choć w porównaniu do nowych Grainfather-ów to już nie aż tak szokuje. Widać, że zacieranie tylko w worku. Ale pełna automatyka - wstawiasz i wychodzisz z domu. Z tego co wyczytałem warki max. 20 litrów.

Ciekawe urządzenie.

https://sunnhordlandbryggeri.no/product/brewieplus/index.htm

Pozdrawiam, Paweł.

Pomysłowy wynalazek. Podoba mi się ten kształt bryły.Brakuje tam tylko zintegrowanego wymiennika i wagi na słody i chmiele. A jak jeszcze dałoby radę w tym fermentować(oczywiście ciśnieniowo)

23 minuty temu, monodem napisał(a):

Pomysłowy wynalazek. Podoba mi się ten kształt bryły.Brakuje tam tylko zintegrowanego wymiennika i wagi na słody i chmiele. A jak jeszcze dałoby radę w tym fermentować(oczywiście ciśnieniowo)

A nie jest wbudowany system do chłodzenia?

Wieczorem siądę do kompa i sprawdzę ten system bo zapowiada się jako najwygodniejszy z rozwiązań.
kociołek automatyczny musisz  jednak ogarniać przy chmieleniu itp. 
Chyba wole mieć taki full automat i robić Warki Maks 20l niż kociołek 65l. 

Moja pierwsza myśl: super. Druga: dla kogoś kto nie lubi warzyć piwa ;)

Ale podoba mi się inne podejście niż kociołki, chociaż 1999 euro jednak bym na to nie wydał. Wygoda użytkowania wygląda,  że bardzo duża, ciekawe jak z myciem itp.