Jump to content

słód zakwaszający ?


Recommended Posts

mam takie szybkie pytanie,czy ten słód jest kwaśny w smaku ?.

 

kupiłem wiedeński,dostałem prawdopodobnie wiedeński z napisem "słód zakwaszający",to co dostałem smakuje jak normalny słód,zero kwasowości.

chciałbym ześrutować dzisiaj,a ze sklepem kontakt niemożliwy na tą chwile.

Link to comment
Share on other sites

mam takie szybkie pytanie,czy ten słód jest kwaśny w smaku ?.

 

kupiłem wiedeński,dostałem prawdopodobnie wiedeński z napisem "słód zakwaszający",to co dostałem smakuje jak normalny słód,zero kwasowości.

chciałbym ześrutować dzisiaj,a ze sklepem kontakt niemożliwy na tą chwile.

Słód zakwaszający Weyermanna ma jedną charakterystyczną cechę, widoczną gołym okiem, jest połamany. Rzadko które ziarno jest całe.

Link to comment
Share on other sites

Słód zakwaszający Weyermanna ma jedną charakterystyczną cechę, widoczną gołym okiem, jest połamany. Rzadko które ziarno jest całe.

Jestem akurat po przesyłce z BA min. słód zakwaszający Weyermanna, są widoczne połamane ziarna , ale w ilości mniejszej niż 5%.

Link to comment
Share on other sites

mam takie szybkie pytanie,czy ten słód jest kwaśny w smaku ?.

Tak. Jest zdecydowanie kwaśny w smaku. Na pewno do odróżnienia od normalnego słodu.

 

A połamane ziarna? Faktycznie chyba w tym słodzie jest ich sporo więcej. Ciekawe z jakiego powodu?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.