Radomac Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Zacząłem w pazdzierniku , włałściwie w pierwszej połowie października a właściwie to 12 pażdziernika ..... od Brewkita Coopers Dark Ale. Własnie wyniosłem do piwnicy. Drought juz tydzien stoi w butelkach a dzis zlewam English Bitter. Po dwóch pierwszych nastawach (na cukrze) dostrzeglem słody i glukoze. Zamierzam dzis jeszcze nastawic Lagera a na koniec roku bede mogl próbowac pierwsze efekty pracy. Chce poznac wszystko na razie na gotowych składniokach a później , no cóż - chyba nie uniknie sie zacierania. Pozdrawiam wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Witam Zastąp cukier ekstraktem słodowym, w odpowiedniej ilości, a na pewno poczujesz różnicę. Zresztą jak masz już za sobą trzy brewkity i chcesz zacierać to chyba kolejne puszki niewiele już Cię nauczą. Pora na zacieranie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radomac Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 (edytowane) Mam w zapasie jeszcze trzy zestawy wiec je wyrobie i dopiero zainwestuje w sprzet i składniki na zacieranie Najnowszy English Bitter juz z udzialem słodu zamiast cukru. do butelek glukoza. Mam nadzieje ze bedzie lepiej Edytowane 2 Listopada 2010 przez Radomac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Wygrałeś siedem brewkitów na jakiejś loterii? Może by je sprzedać i zainwestować w sprzęt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się