Jump to content

Dodatek soku do refermentacji - węglowodany w tym cukry


Recommended Posts

Zależy jakie są to drożdże i jakie cukry oraz czy nie masz infekcji.

Do cukrów na etykietach zaliczamy jednocukry (monosacharydy) i dwucukry (disacharydy), a także trójcukry czy czterocukry.

Drożdże w zależności od szczepu fermentują nawet trójcukry.

Ale jak masz infekcje, to bakterie zjedzą też węglowodany złożone.

Link to comment
Share on other sites

  • zasada changed the title to Dodatek soku do refermentacji - węglowodany w tym cukry

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.