Jump to content

Kran nukatap

rybak16

Recommended Posts

Cześć, jakiś czas temu zniszczyłem 2 krany celli, które miałem. Kąpałem je za długo w starsanie i naoh (w środku teraz mam jakiś dziwny nalot przypominający kolorem rdze - zakładam, że jakaś powłoka zeszła i jest po kranie) :D chciałbym zamówić nowy i z racji, że mam nalewarkę przeciwcisnieniową z keglandu to chciałbym mieć od nich nukatap co by pasowało do siebie :) problem jest taki, że sami wrzucają info by uważać by kupować razem kran i shank by pasowały do siebie, ale takich zestawów nie wiedzę. Zastanawiam się skąd rozpoznać czy te 2 produkty będą do siebie pasować :)

https://pl.aliexpress.com/item/1005006995523928.html?spm=a2g0o.cart.0.0.29f7452cyimiEW&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

https://pl.aliexpress.com/item/4001080903647.html?spm=a2g0o.cart.0.0.29f7452cyimiEW&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

Ktoś ma te krany? Opinie widziałem całkiem ok.

Mam kilka Nukatap i polecam, nic się generalnie z nimi nie dzieje. Łączę je na sztywno ze złączką, więc mam jakiś inny rodzaj tego shanka (taki krótki z napisem na stali 3247, nie mogę znaleźć). Jeden generyczny łącznik zintegrowany z szybkozłączką nie pasował i przeciekał (w połączeniu z kranem flow control poprzedniej generacji).

Niestety też jeden z Nukatap zniszczyłem w podobny jak opisany przez Ciebie sposób, tzn. kąpiel w Starsanie przez kilka tygodni. Pojawił się dziwny drobny biały nalot i odbarwienia, stał się szorstki w dotyku. Wolę go nie używać, ale i tak byłem na tyle zadowolony, że kupiłem nowe.