garot Posted June 28, 2024 Share Posted June 28, 2024 Dzień dobry, Ostatnio się zakochałem w piwie For.rest od Nepomucen i chciałbym zrobić cos podobnego, oczywiście w wersji alkoholowej. I mam pytanie czy ktoś mógłby się podzielić z recepturą? oraz wyjaśnić jak się tworzy ten sosnowy aromat? Czy to na cichą się gałązki świerku dodaje? Jak to się robi? Mam igły same oskubać i wyparzyć czy jak? xD Będę wdzięczny chociaż za wyjaśnienie tego procesu z gałązkami. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
punix Posted June 28, 2024 Share Posted June 28, 2024 Nepomucen używa raczej pędów świerkowych. Trochę informacji np. tutaj: garot 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid Szatan Posted June 28, 2024 Share Posted June 28, 2024 Poczytaj: Poza tym, na YT robili takie rzeczy, m.in. Piwna Planeta i Piwna Kompania, poza nimi jeszcze ktoś. garot 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted June 30, 2024 Share Posted June 30, 2024 Filmik Kopyra z Darkiem widzialeś? https://www.youtube.com/watch?v=fy4H7EiC1MQ Jeszcze zapiski na BB https://www.browar.biz/forum/piwo/browarnictwo-amatorskie/twoje-warzenie/66244-f-a-home-brewery?q=świerkowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now