AmatorPiwa Posted July 3, 2024 Share Posted July 3, 2024 Witam byc moze troche glupi problem ale byc moze byl ktos z tym samym problemem co ja. Niedawno kupilem pierwszy zestaw do wazenia piwa i nie moge wgl wsadzic kranika w tą dziurke do rozlewu. Mam wrazenie jakby to nie bylo wgl dopasowane mimo ze bylo razem w zestawie. Zastanawiam sie czy to dobry pomysl aby wiertarka sprobowac powiekszyc ta dziure czy moze lepiej od razu zwrocic caly zestaw? Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba_s Posted July 3, 2024 Share Posted July 3, 2024 Spróbuj wkręcić Jak nie da rady to delikatnie rozwierć najlepiej jakimś wiertłem stopniowym Link to comment Share on other sites More sharing options...
punix Posted July 3, 2024 Share Posted July 3, 2024 Wiertarką możesz sobie zniszczyć wiadro, to jednak dość cienkie tworzywo. Jeśli nie brakuje dużo, a nie masz wiertła stożkowego, to spróbuj delikatnie półokrągłym pilnikiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted July 3, 2024 Share Posted July 3, 2024 Mi zdarzyło się rozgrzewać krawędzie i wtedy wkręcać. Teoretycznie najmniej inwazyjny sposób. Najgorzej wypadało docinanie nożykiem, duże ryzyko przedobrzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziedzicpruski Posted July 3, 2024 Share Posted July 3, 2024 2 godziny temu, punix napisał(a): Wiertarką możesz sobie zniszczyć wiadro, to jednak dość cienkie tworzywo. Jeśli nie brakuje dużo, a nie masz wiertła stożkowego, to spróbuj delikatnie półokrągłym pilnikiem. Albo papierem ściernym, owinąć coś okrągłego i jazda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts