boso Posted August 25, 2024 Share Posted August 25, 2024 Cześć, forum obserwuję od początku swojej przygody z warzeniem i czerpię od Was ogromną ilość wiedzy, za co chciałem serdecznie podziękować. Po pierwszych kilku warkach z brewkitów chciałbym zacząć warzyć piwo z zacieraniem, kompletuję sprzęt i wiedzę i mam nadzieję na zdobycie i wymianę doświadczeń. Pozdrawiam i do zobaczenia w innych tematach i wątkach! zasada 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted August 25, 2024 Share Posted August 25, 2024 Powodzenia w kompletowaniu gratów, samym zacieraniu i forumowaniu też! Link to comment Share on other sites More sharing options...
INTseed Posted August 25, 2024 Share Posted August 25, 2024 Kapslownica tylko grifo HD Kociołek czy garnek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
boso Posted August 26, 2024 Author Share Posted August 26, 2024 Dzięki za dobre słowo 👍 Po krótkim i bolesnym kontakcie z Gretą od pewnego czasu kapsluje tylko grifo. Jedną warkę wspólnie z innym piwowarem uwarzyłem klasycznie w garze z późniejszą filtracją węrzykiem. Samodzielnie planuję zastosować BIAB. Jakie są wasze doświadczenia? Zalety i wady obu metod? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łachim Posted August 27, 2024 Share Posted August 27, 2024 Tutaj masz cały wątek o BIAB. Zdecydowanie warte polecenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts