Txs Posted September 21, 2024 Share Posted September 21, 2024 Dzień dobry. Czy taka piana podczas gotowania jest normalna? Jeśli nie, to czy zebrać ją z powierzchni? Gotuję na razie bez chmielu, żeby ekstrakt zwiększyć, ale z minuty na minutę coraz więcej piany się pojawia. Na początku gotowania było jej dosłownie odrobinę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted September 21, 2024 Share Posted September 21, 2024 To jest normalne. Szkoły sa dwie. Jedni zdejmują, drudzy nie. Ja tylko jak są brudne, białkowe, z resztkami słodu etc. odławiam na początku przed zawrzeniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulox81 Posted September 21, 2024 Share Posted September 21, 2024 Normalne, jedynie żeby nie wykipiało można spryskac wodą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now