Undeath Posted February 13 Share Posted February 13 18 godzin temu, Reters napisał(a): Wiesz, ja też bym sobie darował to wszystko jak by miało to tak okrutnie wyglądać. Każdy z nas jednak ma różne sposoby, patenty. Oby były efektywne. Dla mnie to ma być też przyjemność. Tylko tak jak pisałem u mnie sprzęt do warzenia to garnek, fermentor z kranikiem, sito genialne do filtracji, nie duży wężyk silikonowy do dekantacji i cały temat. Tu są ludzie co mają w domu sprzęt jak w browarni i to jest też zajebiste, jakieś kegi, kociołki, chłodnice zanurzeniowe, fermentacja ciśnieniowa itd. Sam bym chciał mieć u siebie tak to ogarnięte i taką wiedzę;) Wtedy nie ma dwóch zdań.... Raz na jakiś czas konkretne wysterylizowanie sprzętu. Podsumowując Ty decydujesz na sam koniec co wybierzesz i jaki system warzenia piwa sprawia Ci radochę. Tia, a potem przyjeżdżają ludzie na spotkania i 3/4 piw zakażonych. Zabawy z NaOH nie unikniesz. draker 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reters Posted February 13 Share Posted February 13 Możliwe. Tego nie neguję. Aczkolwiek jednak chciał bym uniknąć. Jak będę miał cykliczne problemy, wtedy będę działał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panama_536 Posted February 13 Author Share Posted February 13 ale.czekaj jak to zrobić??mozesz mi opisać krok po kroku ten experyment ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted February 13 Share Posted February 13 22 minuty temu, Panama_536 napisał(a): ale.czekaj jak to zrobić??mozesz mi opisać krok po kroku ten experyment ? Jaki experyment? Link to comment Share on other sites More sharing options...
INTseed Posted February 15 Share Posted February 15 Możliwe. Tego nie neguję. Aczkolwiek jednak chciał bym uniknąć. Jak będę miał cykliczne problemy, wtedy będę działał.Nie unikniesz naoh. To zabójca bakterii. I mycie butelek jest najlepsze tym. Nie masz się co bać. Po prostu płukasz kilka razy po tym i dajesz starsan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reters Posted February 15 Share Posted February 15 (edited) Zapamiętam sugestie. Na ten moment w piwach kilku miesięcznych czy np. porter roczny nie mam problemów. Tylko nie oszukujmy się, są butelki i butelki, chodzi mi o ich brudność. To też jednak ważne. Jak zobaczę że coś złego dzieje się w piwach i to hurtowo, będę działał z naoh. Edited February 15 by Reters Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now