Slawulo Posted October 15, 2024 Share Posted October 15, 2024 (edited) Mam takie pytanie, czy mogę kolejną warkę (z brekwita), od początku postawić na balkonie? Balkon, a bardziej loggia jest z zasuwanymi szybami, jednak wiadomo, że skoki temperatury dzień/noc jednak będą. Oczywiście mówimy o aktualnej pogodzie. Czy raczej do piwnicy na początek (18-20C) Mam taki termometr z Ali, pokojowy na wi-fi, także mam stały pomiar temperatury przy pojemniku pokazaną w telefonie , dodatkowo pojemnik stałby przykryty "czapką" z folii izolującej dodatkowo zaciemniającej. Edited October 15, 2024 by Slawulo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciezkicoswybrac Posted October 15, 2024 Share Posted October 15, 2024 Drożdże nie przepadają za skokami temperatury, ja bym odpuścił balkon albo załatwił sobie box ze styropianu (często ludzie oddają za darmo albo symboliczne piwo). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawulo Posted October 15, 2024 Author Share Posted October 15, 2024 W takim razie bezpieczniej będzie wstawić to na burzliwą do piwnicy , tak jak mówisz nie będę ryzykował. W sumie już z czterema warkami biegałem z czwartego piętra do piwnicy 🙂. W lato wiadome, ale teraz pomyślałem o balkonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
INTseed Posted October 15, 2024 Share Posted October 15, 2024 Zrób sobie pudło styropianowe lub lodówkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts