dziedzicpruski Posted November 5, 2024 Share Posted November 5, 2024 Dziwna akcja, zrobiłem 3 warki stoutów, na złotej bramie , no i po wszystkim boli mnie głowa,ale nie ,ze na drugi dzień, po jednym piwie, po 20-30 min, w jasnych piwach jest ok. Jakieś wytłumaczenie ?nigdy wcześniej nie miałem takich atrakcji . Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted November 5, 2024 Share Posted November 5, 2024 Tak myślę że po czarnym to może boleć z drugiej strony 😛 Muchor 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziedzicpruski Posted November 5, 2024 Author Share Posted November 5, 2024 A, no tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ununul Posted November 6, 2024 Share Posted November 6, 2024 Pij w bialej szklance - powinno pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted November 6, 2024 Share Posted November 6, 2024 18 godzin temu, dziedzicpruski napisał(a): Dziwna akcja, zrobiłem 3 warki stoutów, na złotej bramie , no i po wszystkim boli mnie głowa,ale nie ,ze na drugi dzień, po jednym piwie, po 20-30 min, w jasnych piwach jest ok. Jakieś wytłumaczenie ?nigdy wcześniej nie miałem takich atrakcji . Aldehyd octowy - wzmaga kaca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzejkej Posted November 6, 2024 Share Posted November 6, 2024 1 godzinę temu, Undeath napisał(a): Aldehyd octowy - wzmaga kaca. Jeżeli to jest przyczyną w tym przypadku, to tu można znaleźć co nieco: https://wiki.piwo.org/Aldehyd_octowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziedzicpruski Posted November 6, 2024 Author Share Posted November 6, 2024 Ale to nie kac, wypije jedno i po 20 min czuje tę głowę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witia Posted November 6, 2024 Share Posted November 6, 2024 Dawno temu Clarkson w Top Gear też narzekał na czarne piwa. P.S. Zmierz ciśnienie po tym piwie. Możliwa też reakcja alergiczna. Coś w nim nie halo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziedzicpruski Posted November 6, 2024 Author Share Posted November 6, 2024 Jeszcze przetestuje jakiegoś risa, mam gdzie w piwnicy,ale nigdy nie miałem taki akcji, albo to jakieś walnięte palone ziarno,albo te drożdże w połączeniu z nim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts