Łachim Posted January 19 Share Posted January 19 (edited) W ostatnich latach pojawił się w USA wysyp tzw. advanced hop products, które w zasadzie są ekstraktami chmielowymi, ale ukierunkowanymi na aromat lub inne funkcje. Część jest do użycia na whirlpool, część ma pełnić funkcję chmielenia na zimno. Część jest stabilna w temperaturze pokojowej, więc powinny dobrze znieść transport. Na stronie YVH jest tego dużo, więc można poczytać o szczegółach. Są też konkurencyjne produkty. Można spotkać pojedyncze piwa z użyciem takich produktów, ale w naszych sklepach próżno ich szukać (zresztą przecież nawet trzymanie chmielu w lodówce/zamrażarce nieraz nie jest oczywiste). Czy ktoś się orientuje, czy jest jakaś metoda dojścia do nich, choćby przez jakiś sklep spoza Polski, ale w UE? Edited January 19 by Łachim Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted January 19 Share Posted January 19 Może BA lub Hopit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łachim Posted January 19 Author Share Posted January 19 Nie znalazłem niczego u nich na stronach. Brytyjski sklep The Malt Miller ma niektóre w ofercie (np. SPECTRUM), ale sama przesyłka to ponad 35 funtów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
INTseed Posted January 25 Share Posted January 25 Ktoś to już używał?https://www.hopfen-der-welt.de/spectrum-incognito/spectrum/Wysłane z mojego KB2003 przy użyciu Tapatalka Łachim 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łachim Posted January 26 Author Share Posted January 26 O, to jest już jakaś może nie rozsądna, ale nie niedorzeczna propozycja cenowa. Jakby wziąć ze 3, to wyjdzie z wysyłką koło 60 euro. Niedługo chyba się skuszę, bo słyszałem o tym bardzo dobre opinie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
INTseed Posted January 26 Share Posted January 26 O spectrum? Ja czytałem że jak dasz za dużo to jest coś sztucznego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts