Jump to content

Drożdże Pinnacle


Recommended Posts

Zrobiłem golden ale na english ale. 
Start maja bardzo szybki, dwie paczki bez uwodnienia, fermentacja po 5h była w ruchu.

Dość głęboko odfermentowały po 4 dniach, temperatura około 17 stopni.
Profil smakowy bardziej w stronę nottinghamów aniżeli S04, bardziej neutralny. 
Bardzo wysoka flokulacja, gęstwa jest pancerna. 
Więcej powiem za miesiąc, przy degustacji, sam jestem niesamowicie ciekaw, dodatkowo na cichej mam strong ale tak z 15blg i z casacdem. 
Ogólnie te suchary działają, można testować. 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.