Nazwa użytkownika Posted February 24 Share Posted February 24 Czy ktoś używał tych drożdży i może się pochwalić obserwacjami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukBeer Posted March 2 Share Posted March 2 Zrobiłem golden ale na english ale. Start maja bardzo szybki, dwie paczki bez uwodnienia, fermentacja po 5h była w ruchu. Dość głęboko odfermentowały po 4 dniach, temperatura około 17 stopni. Profil smakowy bardziej w stronę nottinghamów aniżeli S04, bardziej neutralny. Bardzo wysoka flokulacja, gęstwa jest pancerna. Więcej powiem za miesiąc, przy degustacji, sam jestem niesamowicie ciekaw, dodatkowo na cichej mam strong ale tak z 15blg i z casacdem. Ogólnie te suchary działają, można testować. zasada and Nazwa użytkownika 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now