Jump to content

[GIEŁDA] Warzelnia domowa do piwa – kompletny zestaw

Recommended Posts

Warzelnia domowa do piwa – kompletny zestaw

Na sprzedaż: Warzelnia domowa do piwa – kompletny zestaw

Specyfikacja sprzętu:

• Kadź zacierna – stal nierdzewna, pojemność 100 litrów, zawór ¾ cala, pokrywa z włazem.

• Silnik z reduktorem – 60 obrotów na minutę + mieszadło.

• Kadź filtracyjna – stal nierdzewna, pojemność 100 litrów, zawór ¾ cala, pokrywa.

• Ruszt filtracyjny – wykonany laserowo na specjalne zamówienie.

• Kadź warzelna – stal nierdzewna, pojemność 100 litrów, zawór ¾ cala, pokrywa.

• Stelaż – stabilna konstrukcja pod całą warzelnię.

• 2 x palnik gazowy – moc 15,5 kW, trzyobręczowy.

• 2 x fermentator stożkowy – pojemność 220 litrów, zawory ze stali nierdzewnej, wewnętrzne wężownice chłodzące ze stali nierdzewnej (do kontroli temperatury fermentacji).

• Płytowy wymiennik ciepła – do chłodzenia brzeczki po gotowaniu.

• Kegi Pepsi – około 50 sztuk.

• Inne akcesoria – dodatkowy sprzęt, którego listę mogę przygotować dla osób zainteresowanych.

Opis ogólny:

Sprzedaję kompletny zestaw narzędzi do warzenia piwa w warunkach domowych. Warzelnia była kompletowana i modernizowana od 2010 roku. Na tym sprzęcie ugotowałem ponad 5000 litrów piwa – sprawdza się znakomicie przy praktycznie wszystkich stylach piwa.

Możliwości:

• Maksymalna wydajność: ok. 90+ litrów na jedno wybicie.

• Typowe sesje warzenia: dwa wybicia jednego piwa trafiały do stożkowych fermentorów.

• Najwyższy osiągnięty ekstrakt: około 30°Blg.

Sprzęt nie był używany od kilku lat, ale jest kompletny i gotowy do dalszej pracy.
Chętnie odpowiem na wszelkie pytania telefonicznie. Możliwość obejrzenia sprzętu w Żywcu.

Cena:

Ciężko mi jednoznacznie wycenić całość – rozważę propozycje cenowe oraz możliwość sprzedaży poszczególnych elementów osobno.

Dla zainteresowanych mogę przesłać galerię zdjęć.

IMG_20170113_205803_HDR.jpg

IMG_20170113_205815_HDR.jpg

• Sprzedający
    Qxa
  • Data
    2025.06.10
  • Cena
  • Kategoria