elroy Posted June 15, 2008 Share Posted June 15, 2008 hej Tak przypadkiem natknąłem się na serwis piwnastreet.pl (platforma firmy CEDC promujące marki Grolsch, Guinness, Bitburger, Franziskaner,Budweiser, Corona,Fosters) , czytam a może bardziej oglądam bo wszystko tam pięknie zrobione i doszedłem do działu "Piwny ekspert" Jakież moje zdziwienie było gdy w punkcie 28 "Piwo można warzyć w domu samemu?" agencja tworzące ten portal raczyła skopiować słowo w słowo tekst z piwo.org http://www.piwo.org/artykuly/sposoby-warzenia-piwa/ ( teraz http://www.wiki.piwo.org ) W załączniku zrzut ekranu, piwnastreet jest zrobiona w całości we flashu i nie mam jak przesłać linka. Napiszę do nich, bo to trochę brzydko Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted June 15, 2008 Share Posted June 15, 2008 hej Tak przypadkiem natknąłem się na serwis piwnastreet.pl (platforma firmy CEDC promujące marki Grolsch, Guinness, Bitburger, Franziskaner,Budweiser, Corona,Fosters) , czytam a może bardziej oglądam bo wszystko tam pięknie zrobione i doszedłem do działu "Piwny ekspert" Jakież moje zdziwienie było gdy w punkcie 28 "Piwo można warzyć w domu samemu?" agencja tworzące ten portal raczyła skopiować słowo w słowo tekst z piwo.org http://www.piwo.org/artykuly/sposoby-warzenia-piwa/ W załączniku zrzut ekranu, piwnastreet jest zrobiona w całości we flashu i nie mam jak przesłać linka. Napiszę do nich, bo to trochę brzydko Chamstwo się szerzy. :rolleyes: Jak w Internecie, to już darmowe. Przyciśnij ich elroy, niech podadzą źródło i jeszcze rzucą Ci coś na koszty serwera. Jak będą fikać, to możemy im jakąś akcję mailingową urządzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted June 15, 2008 Author Share Posted June 15, 2008 Biorąc pod uwagę, że to moloch, to taka bzdurka może się rzeczywiście czkawką po sieci odbić Oczywiście napisałem kilka zdań i prośbę o wyjaśnienie sytuacji. Jak to nie pomoże to zadzwonię do http://www.click5.pl/ bo to ich sprawka było nie było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wnuczek Posted June 17, 2008 Share Posted June 17, 2008 Elroy jakby co to jest nas na forum już ponad 500 osób, zawsze możemy ich zasypać meilami. Czasami takie coś pomaga. Na inny forum robili takie akcje i to pomagało. Pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest n-krzychu Posted June 17, 2008 Share Posted June 17, 2008 DDoS ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
click5 Posted June 17, 2008 Share Posted June 17, 2008 Rzeczywiście, kiepska akcja z tym tekstem. Był to materiał zamówiony z zewnątrz i nie mieliśmy świadomości, że pochodzi z tej strony i został uzyskany bez pozwolenia. Skontaktujemy się z autorem (elroy?) i postaramy się jakoś rozwiązać tą sprawę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted June 17, 2008 Author Share Posted June 17, 2008 Wysłałem do Pana informację na maila podanego podczas rejestracji na forum. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makaron Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 I chyba nic się nie zmieniło Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaronVonZuk Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 Żenujące... Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted March 23, 2010 Author Share Posted March 23, 2010 Wszystko jest w porządku - wyjaśniliśmy wtedy wszystko. Chwilę to trwało i zapomniałem Was poinformować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf74 Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 Do tej pory lobby mega browarów twierdziło że piwa nie można zrobić w domu - więc jakiś postęp jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szwed Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 Ale wpadka ta ich stronka wygląda ładnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts