Jump to content

Lista Piwowarów - zmiany

elroy

Recommended Posts

Zapraszam do zapoznania się z betą nowej listy piwowarów i browarów domowych. http://www.piwo.org/forum/map.php

Aby Twój browar pojawił się na liście muszą być wypełnione następujące pola w profilu.

Personalne/Mapa

- wpisz lokację.

- zaznacz swoją pozycję na mapie

Dane piwowarskie

- wypełnij wszystkie pola

Od tego momentu znajdziesz się na liście "Browarów Domowych"

Gorąca prośba - proszę o rzetelne wypełnienie danych. W polu ilość warek wpisz konkretną ilość - 10, 20 czy 100. Wartość np: "na razie nic" mało wnosi :) . Tyczy się to wszystkich ważnych pól. Jest to o tyle istotne, że z 390 dodanych piwowarów, tylko 260 wypełniło poprawnie dane

Dziękuję za zainteresowanie i zapraszam do uzupełnienia i poprawienia profili. :D

ps: sortowanie poszczególnych kolumn zostanie dodane w najbliższych dniach. Aktualnie domyślnie jest po nazwie użytkownika.

Zostało dodane sortowanie po każdym polu w tabeli

Jednocześnie informuję, że dziś po 24.00 zostaną ujednolicone wpisy zwłaszcza w polu "ilość warek". Inaczej mówiąc wpis np. "około 40" zostanie wyświetlony jako 40 etc.

Ostatnia szansa, aby zrobić to samemu. :D

• 7 months later...
w wyszukiwaniu po ilosci warek nadal bałagan :cool:

Tak masz rację - mimo moich próśb, wciąż ilości to "kilka.., powyżej, parędziesiąt, powyżej...".

Nie wiem.. wykasować tą kolumnę, zostawić jak jest ? :rolleyes:

Zostaw tak jak jest. Udzielający się na ogół podają aktualne wartości. A jak ktoś uwarzył kilkadziesiąt czy nawet kilkaset warek to trudno wymagać żeby policzył co o jednej.. Wg mnie i tak to pole daje dobry obraz kto jak zaawansowany jest :cool:

Żeby informacja o ilości warek była prawdziwa to trzeba by uzupełniać dane n.p. co miesiąc.

A niektórzy nie logują się na forum nawet przez kilka miesięcy.

pozdr

Z ilością warek bywa różnie, ja podaje zaniżone wartości, warze systematycznie, ale jestem na bakier z buchalterją. Jestem chyba niezorganizowany, dziennik piwny zaczynałem prowadzić już chba z 5 razy, nie mogę się zmobilizować do systematyczności.

Z ilością warek bywa różnie, ja podaje zaniżone wartości, warze systematycznie, ale jestem na bakier z buchalterją. Jestem chyba niezorganizowany, dziennik piwny zaczynałem prowadzić już chba z 5 razy, nie mogę się zmobilizować do systematyczności.

No to jak warzysz te same warki skoro nie masz notatek. Przepraszam chyba masz bardzo dobrą pamięć. JK

Z ilością warek bywa różnie' date=' ja podaje zaniżone wartości, warze systematycznie, ale jestem na bakier z buchalterją. Jestem chyba niezorganizowany, dziennik piwny zaczynałem prowadzić już chba z 5 razy, nie mogę się zmobilizować do systematyczności.[/quote']

No to jak warzysz te same warki skoro nie masz notatek. Przepraszam chyba masz bardzo dobrą pamięć. JK

Szczątkowe zapisy mam, ale okresowo warze więcej, obywam się bez zapisów, jutro np. butelkuje jedną warke i nastawiam dwie kolejne - nie chce mi się pisać.

Mam pytanie ja wpisać współrzędne aby lokalizacja została prawidłowo zaznaczona?

Próbowałem na kilka sposobów ale jeszcze mi się nie udało.

Moje współrzędne: N=51°56'23''; E=15°30'18 ''

Mam pytanie ja wpisać współrzędne aby lokalizacja została prawidłowo zaznaczona?

Próbowałem na kilka sposobów ale jeszcze mi się nie udało.

Moje współrzędne: N=51°56'23''; E=15°30'18 ''

Wejdz do profilu i z lewej strony masz Personalne/Mapa. Ja wpisałem tylko miasto i starczy, bo mieszkam w centrum. Ale skoro ma GPS'a to później poprawię.

nie wydaje się żeby to starczyło, mnie cały czas na mapie nie ma

pzdr

Kliknij po prostu bezpośrednio na mapce w profilu a pojawi się czerwony marker. Zapisz na dole ustawienia i już :ble: