jarekm Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 Witam .Bedzie to moje pierwsze piwko z własnej receptury . Tak mi do głowy przyszło . Planuję coś takiego 3,8 pale ale 0,3 cara warminster o,2 caraaroma drożdże s-33 plan taki zacieranie 66 st do negatywnej próby jonowej 76st 10 min i filtracja chmielenie pocatek 20 g marynka 60 min przed końcem 10 min 20 g lubelski to ma mi dać ok 20 l 12blg i teraz 5 min przed zakończeniem chmielenia 1,5 kg miodu wielokwatowego Co Wy na to ? Pozdrawiam jarekm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franekkkk Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 Wg mnie może Ci wyjść znacznie wyższy ekstrakt niż zamierzasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm Posted December 6, 2010 Author Share Posted December 6, 2010 te 12 blg to jest przed dodaniem miodu, z miodem nie liczyłem ile będzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubuś Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 te 12 blg to jest przed dodaniem miodu, z miodem nie liczyłem ile będzie Powinno być o 4,5 wyższe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm Posted December 6, 2010 Author Share Posted December 6, 2010 idę działać co będzie to będzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubuś Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 Będzie dobrze:okey: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm Posted January 14, 2011 Author Share Posted January 14, 2011 no i piwko już od dawna w butelchach . Przed butelkowaniem klarowane żelatyną . Kilka dni w ciepłym potem do piwniczki 10 st C. Miodu prawie nie czuć jednak miód gryczany ma bardzo intensywny zapach i coś zostało . Ogólnie piwko wyszło super ekstra . Wszystkim bardzo smakuje . Smaku nie potrafię określić Chyba najsmaczniejsze moje piwo lepsze nawet od gotowych zestawów słodowych . To jest moja subiektywna ocena Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now