Jump to content

Oddam / poszukuję gęstwę

Recommended Posts

Czy ktoś z Warszawy ma gęstwę drożdży które słabiej flokulują :P, bo chciałem zrobić Notheast IPe, a muszę zrobić jutro i nie zdążę namnożyć drożdży :(. Najbardziej z popularnych by pasowały fm52. Jestem skłonny nawet zapłacić :P, ale potrzebuję gęstwy ;/

Edited by LukK

Czy ktoś z Warszawy ma gęstwę drożdży które słabiej flokulują , bo chciałem zrobić Notheast IPe, a muszę zrobić jutro i nie zdążę namnożyć drożdży . Najbardziej z popularnych by pasowały fm52. Jestem skłonny nawet zapłacić , ale potrzebuję gęstwy ;/

Wczoraj wieczorem przelewałem na cichą moje APA i wylałem ok lit gęstwy FM52. Szkoda, że mogłem pomóc a tak lipa.

Szybka Akcja!!!!!

Mam do oddania starter z Wyeast Bohemian Lager. Starter ma dwa dni. Dobrze się namnożył. Niestety zabrakło mi czasu żeby uwarzyć Piwo.

Starter do przechwycenia jutro rano w Warszawie na Bielanach.

Numer do mnie 504 042 062. Jestem dostępny od 8:00 do jakiejś 11:00. Potem wyjeżdżam.

Zapraszam

Czy ktoś z Siedlec lub okolic ma do oddania gęstwę do IPA lub zbliżoną?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Witam. Czy jest ktoś z Bydgoszczy kto miałby drożdże w jakiejkolwiek postaci do bittera? Jestem w wielkiej potrzebie.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Daj znać na priv, nie jestem z Bydzi ale mogę poratować jak by co od czasu do czasu. W tej Chwili FM10

• 2 weeks later...

Ja mam na zbyciu suchary:

BAVARIAN WHEAT M20 Mangrove Jack's

Mangrove Jack's M27 Belgian Ale

i płynne FM28 Habit opata

powymieniam na jakieś piwka domowe.

FM-y miały termin do marca, ale to tylko kwestia większego startera, spokojnie można robić.

Wrocław

Edited by tauruss

• 2 weeks later...

Cześć,

w zamian za piwko chętnie przygarnę jakieś belgi na niedzielne warzenie BPA.

Ktoś - Coś - najchętniej Wola / Centrum / Żoliborz / Bielany

Przygarnę gęstwę do Grodziskiego, najlepiej FM51. Kręcę przeterminowane FM'ki od 90h i jak na razie nie zapowiada się aby na dzisiaj coś z nich było, a mam czas na uwarzenie tego piwa. Jeśli ktoś z Wrocławia mógłby pomóc to proszę o kontakt.

W środę będę warzył lekkie piwo z kwiatami czarnego bzu.

Niestety okazało się, że drożdże, które miałem odłożone z poprzedniej warki szlak trafił.

Czy ktoś z Warszawy (najlepiej okolice wilanów-mokotów-ochota) miałby jakąś gęstwę do odstąpienia lub suchary na sprzedaż?

Coś do górnej fermentacji.