Jump to content

Browar Dziadka

Recommended Posts

Nareszcie.Po ponad roku od zaplanowania i licznymi perypetiami z wykonawcami mam nowy kocioł zacierno-warzelny/3 w 1/.Kocioł zautomatyzowany z pompą i sterownikiem SPZ-10"Bolecki",grzałki 3x2000W.poj.ok.110l.W sobotę inauguracyjne warzenie.Na razie 3 zdjęcia w galerii,reszta po warzeniu.Jestem cały w "skowronkach".:okey:

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nareszcie.Po ponad roku od zaplanowania i licznymi perypetiami z wykonawcami mam nowy kocioł zacierno-warzelny/3 w 1/.Kocioł zautomatyzowany z pompą i sterownikiem SPZ-10"Bolecki",grzałki 3x2000W.poj.ok.110l.W sobotę inauguracyjne warzenie.Na razie 3 zdjęcia w galerii,reszta po warzeniu.Jestem cały w "skowronkach".:okey:

Piękna maszyna, gratulacje!

Jak z wysładzaniem, grzanie wody w osobnym pojemniku?

Po gotowaniu przelewanie do fermentorów będzie za pomocą pompy?

U Ignaca 1 warka była 2 tyg. temu w sobotę wyszło ok 101 L

Dziadek ma nr 0001 Ignac 0002.

Piękny sprzęcik miałem okazje podziwiać oba kotły

Dziadek gratulacje.Sprzęt jest naprawdę super. :(

Jak się ociepli i i wyjadę przewietrzyć szprychy, to na pewno wpadnę do Ciebie zobaczyć to cudo. :) :)

Warzenie przebiegło w miarę dobrze, trochę problemów w programowaniu,ale już opanowałem,pompa dobrze działa,teraz jest chłodzenie,wydajność zobaczę po przelaniu do fermentorów,zaplanowane ok.80l.wszystko jeszcze nie skalibrowane,koszt energii ok 10 zł. Jestem zadowolony z sprzętu.Temperatura pomieszczenia w czasie warzenia 19 st. a nie parówa 29st jak przy gazie.

wszyscy się zachwycają.... fakt jest czym ;)

a zdradzisz nam ile to cudo pochłonęło złociszy z portfela?

no i najważniejsze...... czy takie pivo przy minimalnym wkładzie/wysiłku od piwowara bedzie smakować?

tosz to prawie koncernowe wyjdzie :D

Czy będzie smakowało?Tak.Sterownik ułatwia proces zacierania i robi to dokładnie co do ,minuty i stopnia,a ja tam jestem obecny okiem,językiem ,nosem,uchem,ręką itd.tylko że w czasie warzenia mogę więcej czasu poświęcić degustacji tego co uwarzyłem wcześniej.Co do ceny to.....około.........nie przekroczył 4.000 zł ./po cenach hurtowych./