gagarin Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 (edited) calkiem fajny program ogladalem wczoraj na BBC lifestyle o angielskich ale'ach glownie.. leci o 21:30.. jestem wlasnie w trakcie nastepnego odcinka .. tytul: oz and james drink to britain.. moze kogos zainteresuje.. pozdrawiam edit: skusil sie ktos? przewinal sie nawet watek, ze prowadzacy mieli warzyc swoje piwo, szkoda ze byla to tylko wzmianka a nie przedstawienie ich umiejetnosci (ktore raczej nie sa imponujace ).. Edited February 1, 2011 by gagarin Link to comment Share on other sites More sharing options...
gagarin Posted February 24, 2011 Author Share Posted February 24, 2011 Browar tour (Brew Masters) niedziela, 27 lutego - 18:00 | Discovery dokument | 60 minut Sam Calagione, założyciel browaru Dogfish Head Brewery, wyrusza w podróż po świecie w poszukiwaniu egzotycznych składników do produkcji piwa. Uczy się nowych technik warzenia tego trunku, z ciekawością odkrywa oryginalne procesy jego produkcji. Bohater razem z wytwórnią Sony Records stworzą nowy gatunek piwa w hołdzie Milesowi Daviesowi. W Nowej Zelandii uwarzy piwo na doroczny konkurs piwowarski Beervana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktor Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 właśnie się skończył program na polskim discovery historia - hop po szklankę piwa. Ni nowego się nie dowiedziałem, ale był fragment jak Marusia warzy piwo i oglądając z rodzicami padały komentarze "o taki sam młynek jak twój" "o takie same wiadra" "o taki sam taboret" ale i tak najlepsze było na koniec "no nie nawet takie same drzwiczki w kuchni" Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 Widzę, że co dwa dni idzie ten film. A sztuczną piane widziałeś? :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktor Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 albo nie, albo nie przykuło mojej uwagi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=91143&page=2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marusia Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 "no nie nawet takie same drzwiczki w kuchni" Ale te drzwiczki to chyba nie piwowarskie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktor Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 no tak patrzyłem na tą szklankę warki i stwierdziłem że to nie jest piana (bo na warce to niemożliwe) i że to nadruk na szklance widziany "od tyłu" ale widać że moje podejrzenia co do piany były słuszne no ja nie warzę nawet w kuchni więc drzwiczki u mnie są mało piwowarskie. Mnie nachodzi tu refleksja że kiedyś wszyscy mieli taką samą meblościankę, malucha itd. Teraz niby jest kapitalizm i można mieć co się chce, ale i tak wszyscy mają to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marusia Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 (edited) Ja mam meble po poprzednich właścicielach, lipa straszna, ale póki nie uzbieramy na remont całej kuchni (nowe meble i kafle na podłodze) to tak sobie będą tam stać. Jako, że kuchnia duża, a i wymagania spore, to pewnie jeszcze długo postoją Niestety, mamy również w kuchni łuk jak w "40-latku", ale przebudowywać to już nie zamierzamy A wracając do tematu: panowie siedzieli u mnie 6 godzin, wszystkie ruchy były kilkukrotnie powtarzane, żeby ujęcia można było z różnych stron zrobić, a materiał taki krótki - no cóż, na szczęście ten "wideoklip" w procesu warzenia piwa w domu wyszedł całkiem fajnie. P.S. Piwo uwarzone w trakcie kręcenia, nazwane przeze mnie Discovery Koelsch, wyszło, niestety, takie sobie - zupełnie jak ten film. Edited February 27, 2011 by Marusia Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 Teraz wszyscy mają IKEA. :( Możesz mieć meble jakie chcesz byle były z IKEA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktor Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 a ja mam tatę stolarza i właśnie w ten weekand była mała rewolucja w kuchni i o dziwo szafki są zmienione ale drzwiczki zostały Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo333 Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 "...najczęściej pierwsze warki domowego piwa trafiają do ścieków..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 "...najczęściej pierwsze warki domowego piwa trafiają do ścieków..." Chyba Twoje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo333 Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 Dzięki bogu nie. Co sobie nawarzyłem to wypiłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marusia Posted February 28, 2011 Share Posted February 28, 2011 "...najczęściej pierwsze warki domowego piwa trafiają do ścieków..." Tę złotą myśl przekazali zapewne panowie z Warki, bo na pewno nie ja Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo333 Posted February 28, 2011 Share Posted February 28, 2011 Generalnie oglądając ten film można odnieść wrażenie, że nigdy nie powstało nic lepszego niż browar w Warce i ich piwo. Natomiast w części poświęconej piwowarstwu domowemu można usłyszeć takie słowa jak ścieki i niepowodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 http://www.polskieradio.pl/Portal/CzworkaPlayer.aspx Właśnie leci audycja z Coderem Link to comment Share on other sites More sharing options...
admiro Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 (edited) http://www.polskieradio.pl/Portal/CzworkaPlayer.aspxWłaśnie leci audycja z Coderem Ja tam przed sekundą słyszałem Browarzyciela A faktycznie: teraz Coder Edited March 18, 2011 by admiro Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepek84 Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 No .. to się załapałem.. na "do widzenia" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasiek Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 http://www.polskieradio.pl/Portal/CzworkaPlayer.aspxWłaśnie leci audycja z Coderem Nagrywa może ktoś? U mnie chyba blokują w pracy takie transmisje bo w/w zgłasza mi błąd "Server not found: rtmpt://streamvideo.polskieradio.pl:80/video". Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Niestety nie . Wcześniej był podobno Browarzyciel Link to comment Share on other sites More sharing options...
coder Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Ale czujni jesteście - dużo tego nie było, 2 wejścia po 3 minuty, zdążyłem opowiedzieć, że robienie piwa jest legalne i nietrudne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
admiro Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Rafał jak zawsze pełna profeska, Coder się trochę speszył na początku - może kamerą Fajnie, że temat kolejny raz gościł w mediach Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 A tu dyskutujecie. No to podpadziocha chłopaki za brak info. Krecha na całego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coder Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Oj, bardzo nie chciałem, żeby ktoś znajomy to usłyszał, miałem i tak dość dużo ciśnienia w związku z występem w mediach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts