zibi Posted February 9, 2011 Share Posted February 9, 2011 Zimowe Impresje Piwne II To kolejne drugie spotkanie Piwowarów w Sudetach Środkowych W dniach 5-6 marzec Tym razem gościć będziemy w Jędrzejowej Chacie w Unisławiu Śląskim u państwa Gertrudy i Andrzeja Zagoździńskich http://www.mieroszow.pl/agr_jedchat.htm A oto program Imprezy 05-03-2011 -Przyjazd co najmniej do godziny 10 rano do Jędrzejowej Chaty -Lekki posiłek -Wyjazd Autokarem około 11.00 do Czech na zwiedzanie Browaru Broumov (zwiedzanie browaru i degustacja piwa) :smilies: http://www.pivovarbroumov.cz/index_pl.html -Przyjazd około godziny 16-17 -Uroczysta kolacja. -Biesiada piwna i degustacja naszych wspaniałych uwarzonych piw, gry konkursy i zabawy do rana. 06-03-2011 śniadanie pożegnanie wyjazd (i czekanie na następne Zimowe Impresje) Całkowity koszt imprezy to 95 zł + 150 Koron Czeskich Przejazd autokarem z Unisławia do Broumova wliczony w cenę ,pilotaż, ubezpieczenie NNW,KL, Ilość miejsc ograniczona Jeżeli ktoś chciałby przyjechać w piątek to nie problem dodatkowo nocleg + śniadanie 40zł Zaliczka 30 zł do dnia 18.02.2011 na nr konta 70 1050 1908 1000 0022 1677 9658 z dopiskiem Zimowe Impresje Piwne 2011 Więcej informacji mobil 507 001 481 lub na priva zibi Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi Posted February 12, 2011 Author Share Posted February 12, 2011 Na dzień dzisiejszy mamy już 5 piwowarów z rodzinami na Zimowe Impresje Piwne 2011 1. zibi + 1 2. uups +1 3. josefik + 2 4. rubezahl + 2 5. akebes +? Zapraszamy wszystkich chętnych Ciepły klimat Jędrzejowej Chaty i "Małe Alpy" tak nazywane jest potocznie pasmo Gór Suchych należące do Gór Kamiennych gdzie będziemy biesiadować Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo70 Posted February 12, 2011 Share Posted February 12, 2011 Niezła impreza się szykuje widząc listę uczestników szkoda tylko że ja nie mogę dołączyć z powodu tzw "siły wyższej", ale może w przyszłym roku się w końcu uda. Pozdrawiam i życzę owocnego biesiadowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi Posted February 14, 2011 Author Share Posted February 14, 2011 Na Zimowe Impresje Piwne 2011 J jest nas już 18 osób więc muszę zamówić większy autobus żeby nas dowiózł do Broumova i z powrotem do Jędrzejowej Chaty. Zapraszam, autobus nie problem szykuje się fajna impreza Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi Posted February 18, 2011 Author Share Posted February 18, 2011 Na dzień dzisiejszy mamy już 8 piwowarów z rodzinami na Zimowe Impresje Piwne 2011 1. zibi + 1 2. uups +1 3. josefik + 2 4. rubezahl + 2 5. akebes +1 6. grzechu_k+3 7. somek +1 8. Bączek Przedłużam rejestrację do 23.02.2011 mamy jeszcze wolne miejsca Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzechu_k Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 Heh , wychodzi na to, że mam największą rodzinę Nie mogę się już doczekać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
somek Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 Ja też się nie mogę doczekać. Jestem świeżak i jak na świeżaka przystało czas mi się zawsze dłuży ;] Chciałbym porównać swoje piwka z piwami warzonymi przez specjalistów w tym fachu, żeby nabierać doświadczenia Jak na razie mam małe doświadczenie w degustacji domowego piwka i z chęcią bym się podszkolił Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzechu_k Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 (edited) Ja też jestem świeżak. Osobiście znam tylko josefika. A co do rodziny to oprócz żony jedzie ze mną kolega, z którym warzę i jego syn. Niestety jeśli chodzi o domowe piwo to będę miał tylko raucha (no może po 2-3 butelki piernikowego i nieudanego grodzisza - jeśli zostaną do tego czasu). Reszta piw dopiero lageruje. A te co są w butelkach nie nadają się do publicznej prezentacji. Edited February 18, 2011 by grzechu_k Link to comment Share on other sites More sharing options...
somek Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 E tam.. ja wezmę monachijskie jasne butelkowane 5 lutego Może jakoś się zdąży ułożyć i nagazować.. a jak nie to oczekuje konstruktywnej krytyki, co do tego piwka ;] Wezmę tez pilsa. Będę go już miał w butlach, ale to raczej na wymianę.. bo do spożycia pewnie nie będzie się nadawał po dwóch tygodniach refermentacji.. nie zdąży się nagazować, nie mówiąc już o ułożeniu;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bączek Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 W Broumovie będzie można skosztować 2 nowych piw smakowych ("ochucenych"): czekoladowe i herbal bitter oraz czarnej "trzynastki". Czekoladowe oczywiście dla smakoszy, herbal bitter robi na mnie pozytywne wrażenie, bo nie ma przesady z ziołowymi posmakami. Ciemna 13-tka ma walor taki, że w odróżnieniu od ciemnej 10-tki nie jest dosładzana aspartamem. Będę po raz pierwszy na takiej kameralnej imprezie a zabiorę oktoberfesta, schwarzbiera (co prawda jeszcze młode), angielskiego bittera i witbiera. Też będę ciekawy opinii bardziej doświadczonych kolegów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi Posted February 18, 2011 Author Share Posted February 18, 2011 No to mamy problem bo ja też się jeszcze uczę tak że zostaje nam tylko josefik , rubezahl,uups i akebes jako opiniodawcy. A piwa przywieżcie i te dobre i te niby niedające się do publicznej prezentacji. Swego czasu jedno z moich piw przed zlaniem do butelek miało powędrować do klo..,ale zaprzyjażniony browar z okolicy stwierdził, zlej do butelek zobaczysz co będzie.Okazało się ze wyszło niezłe piwo Link to comment Share on other sites More sharing options...
uups Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 ja jestem w pierwszej klasie tej szkoły tak ze zostało mi jeszcze parę lat chyba że zostanę na drugi rok Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzechu_k Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 A piwa przywieżcie i te dobre i te niby niedające się do publicznej prezentacji. Mogę zabrać któregoś paskuda, ale to na waszą odpowiedzialność. Wśród znajomych schodzi jako "cytrynowe". Problem z tym piwem jest taki, że chmieliliśmy w siateczkach i b.mało chmielu było przepłukiwane przez brzeczkę podczas warzenia. Efekt - piwo ma odczyn kwaśny i czuć to wyraźnie. Po trochu męczymy te warki, bo jesteśmy zwolennikami powiedzenia "Co uwarzyłeś to teraz wypij", ale idzie to ciężko. No i proponuję, taki podział : ilość warek stopień 0-20 początkujący 20-50 średnio-zaawansowany 50-100 zaawansowany 100< profesjonalista (Leon Zawodowiec) Jestem początkującym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubezahl Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 ... Swego czasu jedno z moich piw przed zlaniem do butelek miało powędrować do klo..,ale zaprzyjażniony browar z okolicy stwierdził, zlej do butelek zobaczysz co będzie.Okazało się ze wyszło niezłe piwo Czy to nie była owa medalowa blond ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubezahl Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 Zibi trochę oponował, ale chyba informacja, o mile widzianych wytworach ogólnospożywczych, które powstają w naszych domach, nie jest zła. Wszelkie chleby, wędlinki, serki, ogóreczki i inne produkty domowe przywiezione na pokosztowanie - z pewnością będą fajnym dodatkiem do biesiady. Sam mam zamiar przygotować szynkowarowe mięsko, Zibi też zapowiadał się z podobnym. Chwalcie się (jak macie) swoimi specjałami. dozo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bączek Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 (edited) Sam mam zamiar przygotować szynkowarowe mięsko, Zibi też zapowiadał się z podobnym.Chwalcie się (jak macie) swoimi specjałami. No z tej strony to Ciebie i Zibiego to jeszcze nie poznałem! Podwyższyłeś poprzeczkę więc też coś przygotuję ;-) PS. Zibi - nie oponuj! Piwo bez małego co-nieco traci wiele na wartości! Edited February 18, 2011 by Bączek Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubezahl Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 (edited) ... No z tej strony to Ciebie i Zibiego to jeszcze nie poznałem!Podwyższyłeś poprzeczkę więc też coś przygotuję ;-) PS. Zibi - nie oponuj! Piwo bez małego co-nieco traci wiele na wartości! Niestety, mój chleb, który na ubiegłorocznych Impresjach spotkał się z życzliwymi konsumentami obecnie nie jest wytwarzany. Hubert, na Twoje wyroby liczę, wiele dobrego słyszałem, może uda się wreszcie pokosztować. Zibi - a Ty, nie oponuj! Edited February 18, 2011 by rubezahl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bączek Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 Hubert, na Twoje wyroby liczę, wiele dobrego słyszałem, może uda się pokosztować.Zibi - a Ty, nie oponuj! No nie ma co gadać - zmotywowałeś mnie :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi Posted February 18, 2011 Author Share Posted February 18, 2011 Ogólnie to jedzonka nam nie zabraknie,pani Jędrzejowa gotuje po domowemu że świeżych i dobrych produktów,ale małe ,małe co nieco można przywież,(a to miała być niespodzianka ) rubezahl Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubezahl Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 Zibi - a Ty, nie oponuj! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubezahl Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 (edited) ... co do niespodzianek - to proszę o zabranie po buteleczce (oczywiście, kto ma) możliwych "ikon": ale i/lub lagera. Poprawności stylowe nieistotne, byle były bardzo ale-owe i lager-owe. Edited February 18, 2011 by rubezahl Link to comment Share on other sites More sharing options...
akebes Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 ja dużo nie warze ale skrzyneczkę wezmę na próbę. Adam wyślij przepis na ten chlebek to upiekę parę na imprezkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubezahl Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 ja dużo nie warze ale skrzyneczkę wezmę na próbę. Adam wyślij przepis na ten chlebek to upiekę parę na imprezkę Popraw dane - 12 warek to już kilka/naście temu... Chlebek na zakwasie, nie piekę już jakiś czas i mój zakwas niestety już się popsuł. Jak masz swój to dobrze, jak nie - hoduj. Przepis podeślę. dozo Link to comment Share on other sites More sharing options...
akebes Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 ok za chwilkę poprawie Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubezahl Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 ok za chwilkę poprawie ... ćwiartka setki to już inaczej wygląda Co do chlebka, dogadamy na priv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now