Jump to content

Mapa dawniej i dziś.

Jejski

Recommended Posts

Jak się powiększy mapę to już tak czerwono nie jest. :):) Niedawno dowiedziałem się, że u mnie w rejonie jest jeszcze kilku piwowarów, którzy o forach naszych nigdy nie słyszeli i spotykają się regularnie na degustacje.

Jak się powiększy mapę to już tak czerwono nie jest. :):) Niedawno dowiedziałem się, że u mnie w rejonie jest jeszcze kilku piwowarów, którzy o forach naszych nigdy nie słyszeli i spotykają się regularnie na degustacje.

Tak samo jest moim rejonie.

Z kolei u mnie (Wołomin - Kobyłka - Zielonka) okazało się, że z zaznaczonych na mapie browarów domowych nie działa już żaden oprócz mojego. I znalazłem tylko jedną parę piwowarów w okolicy, którzy czasem robią jakieś piwko z puszek, ale odkąd nie można kupić puszek Johna Bulla, to jakoś im się nie chce. Teraz próbuję ich przekabacić na zacieranie - na razie uwierzyli, że dadzą radę w swojej kuchni (jak się okazało, ja mam mniejszą :)).

Natknąłem się na artykuł w BA z października 2007 gdzie jest screen ówczesnej mapy. Dokładam fotkę z dzisiaj i zadam pytanie na spostrzegawczość. Czy są jakieś różnice? :)

W zasadzie wtedy nastąpił przełom, już kilka dni po tym niusie było dużo bardziej czerwono. Data umieszczenia wiadomości przez BA pokrywa sie często z rejestracją starszych stażem forumowiczów.

Edited by josefik

Aż dziwne - w Lublinie i okolicach patrząc na mapę (trzymamy się tematu :)) to zagłębie piwowarskie. A może u nas po prostu kurier - plotkarz?

Edited by grzechu_k

Aż dziwne - w Lublinie i okolicach patrząc na mapę (trzymamy się tematu :cool:) to zagłębie piwowarskie. A może u nas po prostu kurier - plotkarz?

Akurat ja warzę i odbieram paczki w Kłoczewie.. lubelskich piwowarów (trzech :) ) to znam :)

Natknąłem się na artykuł w BA z października 2007 gdzie jest screen ówczesnej mapy. Dokładam fotkę z dzisiaj i zadam pytanie na spostrzegawczość. Czy są jakieś różnice? :)

Tak mnie to natchnęło, że aż sobie lokalizację w profilu dodałem. Przy okazji dowiedziałem się, że w promieniu 500 metrów mam trzech innych piwowarów, aczkolwiek raczej mało aktywnych na forum ;).