Jump to content

Witam wszystkich na forum eloszka od Matysia :)

Recommended Posts

Hej mam na imie Mateusz jestem z Poraja kolo Częstochowy i tam tez uczęszczam do gastronomika. Mam 18 lat i jestem poczatkujacym kucharzem. Wino produkuje od paru lat i wszyscy degustujaczy mowia ze robie to doskonale. Wiec powyslalem moze tez piwo. Poza tym robie torty i siedze w garazu, a pzede wszystkim witam wszystkich serdecznie

Witaj Matyś. W domu podobnie ma mnie mówią :) Super, że w wieku 18 lat zaczynasz warzyć swoje własne piwo. Nie zmarnujesz dużo czasu na koncerniaki :)

I ja witam, Tu kolega wspomniał że nie zmarnujesz czasu na koncerniaki, a ja dopowiem że nie stracisz zdrowia.

A jakie plany masz w piwowarstwie, czy już jesteś zaawansowany.

Witam kolege z Poraja:)Choć Kołobrzeg daleko to Poraj jest mi bliski po przez rodzinę tam mieszkającą.Wujek Tadek rulez:)Ostatnio byłem w zeszłym roku na otwarciu sezonu żeglarskiego.Fajna impreza była a moja kuzynka nawet tam koncert dawała.Eh powspominać warto. Życzę zatem samych udanych warek i bez leków to nie jest wcale trudne. A efekt ...hmm wczoraj otworzyłem uwarzonego w maju Grodzisza. To piwo zachwyca mnie coraz bardziej. Czas spedzony w butelce mu służy. Smak przecudny i takich chwil życzę:smilies:

...hmm wczoraj otworzyłem uwarzonego w maju Grodzisza. To piwo zachwyca mnie coraz bardziej. Czas spedzony w butelce mu służy. Smak przecudny i takich chwil życzę:smilies:

Serio to piwo jest coraz lepsze?. Piwom pszenicznym oraz z niskim °Blg czas raczej nie służy

Oczywiście to moje subiektywna ocena. Pierwszą butelke otworzyłem po 3 tygodniach od zakapslowania. I wówczas stwierdziłem, ze to piwo chyba nie dla mnie. Poźniej jeszcze miałem dwie próby po dwóch miesiacach. Było podobnie. Zdziwienie dopiero wywołało spróbowanie po jakis 3 miesiacach. Smakowo znacząco się zmieniło. Teraz jest to piwo które bardzo mi smakuje i wiem ze ponownie je uwarzę. Nie jestem odosobniony w odczuciach ponieważ mój wspólnik piwowarski ma podobne odczucia i mój ojciec też. Oczywiście to subiektywne.