krzyncio Posted March 8, 2011 Share Posted March 8, 2011 Mam na imię Krzysztof. Od roku razem z kolegą Maciejem warzymy domowo piwo. Zaczęliśmy prawie dokładnie rok temu. Dokładna data to 5 marca 2010 r. Pominęliśmy etap brew-kitów i zaczęliśmy od warzenia z zacieraniem. Pierwszą naszą warką była IPA. Do dzisiaj uwarzyliśmy 22 warki z czego ostatnią Pilsa bohemskiego w niedziele.W najbliższym planie Saison i Wietbier. Pozdrawiamy wszystkich piwowarów na tym forum. Udanych warek! Link to comment Share on other sites More sharing options...
coelian Posted March 8, 2011 Share Posted March 8, 2011 Cieszyn pozdrawia odległy Kołobrzeg !! Witam na forum ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jejski Posted March 8, 2011 Share Posted March 8, 2011 Witam doświadczonego piwowara. Pominęliśmy etap brew-kitów i zaczęliśmy od warzenia z zacieraniem. Za takie rzeczy oczywiście + od Jejskiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Mateusz87 Posted March 8, 2011 Share Posted March 8, 2011 Witajcie, powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyncio Posted March 8, 2011 Author Share Posted March 8, 2011 Dzięki Jejski za plusik:)Oczywiście coelian Kołobrzeg także pozdrawia Cieszyn:). Tak swoja droga to chyba południe Polski jest bardziej rozwinięte w piwowarstwie domowym niż Pomorze aczkolwiek może to moje błędne wyobrażenie. Choć jak patrzę na to skąd pochodzą podpisani wyżej - Cieszyn, Rybnik, Siemianowice Śląskie ..:)Niestety w moim mieście nikogo nie spotkaliśmy kto by jeszcze warzył piwo ale juz kilka osób po spróbowaniu naszych piw sie zastanawia nad rozpoczęciem. Dla mnie fajna jest ta chwila kiedy częstując kogoś kto wcześniej nie pił piwa domowego dostrzegam w oku ten błysk;).Jeszcze raz pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Mateusz87 Posted March 8, 2011 Share Posted March 8, 2011 Dobrze zauważyłeś, że Śląsk jest dobrze rozwinięty pod względem piwowarskim. Trzeba zauważyć, że piwo zawsze odgrywało w naszym życiu ważną rolę. To już tradycja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted March 8, 2011 Share Posted March 8, 2011 I ja witam, Na tego Sasiona masz już plan? Pytam, bo Dori w pierwszym numerze ładnie opisała warzenie tego gatunku piwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szwed Posted March 8, 2011 Share Posted March 8, 2011 Witam na forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
sn_phoenix Posted March 8, 2011 Share Posted March 8, 2011 Witam i powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyncio Posted March 9, 2011 Author Share Posted March 9, 2011 Niestety nie mam pierwszego numeru. Jednakże odnalazłem już na forum opis jak to Dori warzyła Sasiona więc niewątpliwie skorzystam z tam zawartych informacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmur Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 (edited) Witam Pomorze , co do artykułu to jak dobrze pamiętam był w numerze zerowym który za darmo można w całości przeczytać na stronie http://pspd.org.pl/piwowar . Pozdrawiam i udanych warek życzę. Edited March 9, 2011 by Marmur Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyncio Posted March 9, 2011 Author Share Posted March 9, 2011 Dzięki Marmur za info. Już pobrałem plik;)Południe Polski to rzeczywiście mekka piwowarstwa domowego;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zstars Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 Witajcie, fajnie, że na Pomorzu jest coraz więcej piwowarów. Pozdrowienia z Gdańska Link to comment Share on other sites More sharing options...
ijon Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 Witajcie ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts