zbyszek73 Posted March 11, 2011 Share Posted March 11, 2011 (edited) witam po zimowej przerwie w tym czasie gdy nie warzyłem piwka zająłem się nożorubstwem oto moje nożyki które zrobiłem przez okres zimowy Edited March 11, 2011 by zbyszek73 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted March 11, 2011 Share Posted March 11, 2011 Ładne. Szczególnie ten ostatni, A zaspokoiłbyś moją ciekawość - jak się robi taki nóż? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyszek73 Posted March 11, 2011 Author Share Posted March 11, 2011 (edited) biorę użytkowniczek stali np 50hf rysuję kształt nożyka wycinam kontuwką później najtrudniejsze zrobić szlif można zrobić pilnikiem (stal rozhartowana} pod kontem trzeba zrobić to równo z obu stron symetrycznie papierkiem usuwamy ryski ... można też kształt noża wykuć z wałka stalowego potrzebne palenisko ja robię to na węglu do grilla dobra stal to stare pilniki, łożyska, resory sprężyny.... no zapominałem po całym dopicowaniu klingi trzeba zahartować w ciepłym oleju Edited March 11, 2011 by zbyszek73 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzechu_k Posted March 11, 2011 Share Posted March 11, 2011 Jak dla mnie kosmos. A robisz takie cuda na zamówienie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gagarin Posted March 11, 2011 Share Posted March 11, 2011 o widzę na drugim zdjęciu, że pijasz yerba mate? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyszek73 Posted March 12, 2011 Author Share Posted March 12, 2011 (edited) nożyków raczej nie robię na zamówienie może kiedyś zacznę zrobiłem parę jako prezenty. czasu brak praca rodzina yerba mate pijemy razem z żoną ja pije jak na nockę do roboty jadę kawa nie ma takiego pobudzenia no i naczynko z Palo Santo to podstawa teraz pracuję nad takimi nożykami pewnie w tygodniu skończę jeden to się pochwale Edited March 12, 2011 by zbyszek73 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts