Jump to content

Nalewka

ciekawski001

Recommended Posts

Niedawno widziałem w telewizji nakładkę na nalewkę od piwa beczkowego. Nadzwyczajność polega na tym, że lane piwo lane już do kufla było bez piany. Bardzo chciaiłbym kupić taką nakładkę tylko nie wiem jak się to precyzyjnie nazywało. Czy mógłbym prosić o fachowe wsparcie?:)

Czy piwo może w ogóle być bez piany? Może chodzi o jakiś "inny" produkt?

dawno piwa ze sklepu nie piłeś :) ostatnio barmanka z mojego zaprzyjaźnionego pubu narzekała ze jak naleje piwo to zanim doniesie na stolik to piana znika. Chociaż muszę powiedzieć że jak ostatnio piłem żubra to piana utrzymała się do samego końca, a nie piłem wcale szybko.

Czy piwo może w ogóle być bez piany? Może chodzi o jakiś "inny" produkt?

dawno piwa ze sklepu nie piłeś :) ostatnio barmanka z mojego zaprzyjaźnionego pubu narzekała ze jak naleje piwo to zanim doniesie na stolik to piana znika. Chociaż muszę powiedzieć że jak ostatnio piłem żubra to piana utrzymała się do samego końca' date=' a nie piłem wcale szybko.[/quote']

Co za karę kazali Ci wypić tego Żubra?

W ciągu ostatnich dwóch tygodni piłem "za karę" dwa razy po dwie puszki i po każdej sesji napier.... mnie głowa. Przypadek to nie był!Nigdy więcej!!!

PS To nie jest nalewka tylko nalewak lub kran.

Edited by Jejski

Coś w tym jest. Normalnych piw mogę wypić 5 i nic mi nie jest, a na drugi dzień rano jestem rześki i wypoczęty.

Po trzech sklepowym rano boli mnie głowa i jest mi niedobrze.

Kiedyś wypiłem 2 normalne i jednego Heinekena, to rano odbijało mi się ... Heinekenem :/

A ta piana to pewnie była z niewypłukanego płynu do mycia naczyń :/