Faszysta Rasista Homofob Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 Czy mieszadło z takiej blachy o grubości 1 mm wytrzyma trudy mieszania w garnku 27l, czy będzie się giąć? http://www.modelmaking.pl/ires/oferta/2/11/109/ A tu rurka: http://www.modelmaking.pl/ires/oferta/2/17/146/ Co jest bardziej wytrzymałe? Miedź czy mosiądz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 Powinno wytrzymać. W Twojej okolicy nie ma sklepu z nierdzewką? Mosiądz to kiepski pomysł, nie mówiąc o zwykłej miedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faszysta Rasista Homofob Posted March 15, 2011 Author Share Posted March 15, 2011 Szukałem w zakładach instalacji CO2, ale takich cienkich nie mają. Dlaczego to kiepski pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 1. Nierdzewka będzie kosztowała tyle samo, o ile nie mniej 2. Nierdzewka jest obojętna chemicznie, miedź i mosiądz nie. 3. Nierdzewka jest nieporównywalnie bardziej wytrzymała. Spore arkusze można kupić na złomie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Belzebub Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 pisałeś zresztą posta w temacie, gdzie podawałem link do aukcji allegro. Zerknij tam na cenę tej blachy. A jeszcze trzeba by zapytać kogoś kto się zna na rzeczy jak wygląda sprawa spawania miedzi czy mosiądzu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faszysta Rasista Homofob Posted March 15, 2011 Author Share Posted March 15, 2011 Poszukam w skupie złomu - jaka grubość będzie najlepsza - 1 czy 2 mm? Nie będę tego spawał, ale przykręcał do rurki. Pomyślałem o miedzi, bo nieraz warzelnie są robione z miedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Belzebub Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 może i uda ci sie coś w twojej miejscowości znaleźć. U mnie w mieścinie szukając materiału na nowy gar przeszukałem 3 złomy i nie znalazłem kompletnie nic wartościowego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faszysta Rasista Homofob Posted March 24, 2011 Author Share Posted March 24, 2011 Mam już wszystkie materiały, teraz zastanawiam się nad kształtem śmigła (będę wycinał z blachy nierdzewnej). Jaki kształt i powierzchnię polecacie? Dwuramienne czy może cztero? Mam spore pole do manewru, bo blachy mam aż za dużo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzechu_k Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 Zapytaj josefika lub poczekaj bo pewnie sam coś napisze. Wiem, że robił kilka mieszadeł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faszysta Rasista Homofob Posted March 24, 2011 Author Share Posted March 24, 2011 (edited) Na razie planuje takie coś. W najwęższym miejscu blacha musi mieć max 2 cm, bo szerszej już się nie da odpowiednio skręcić pod kątem. Edited March 24, 2011 by jake Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts