Jump to content

Maszyna do piwa :)

baha

Recommended Posts

• 4 weeks later...
zol krzemionkowy zapewne

Raczej isinglass' date=' finnings czy po polsku karuk.[/quote']

Dopiero teraz obejrzałem filmik. Masz rację to pewnie będzie jakiś syntetyczny środek, a nie tradycyjny środek.

Urządzenie wygląda przerażająco :okey: ale chciałbym spróbować jakiegoś piwa w nim przygotowanego. Chociaż w temp. 5°C wszystkie pewnie będą smakować tak samo. ;)

Cena maszynki hmmm może drogo, może nie drogo, zależy dla kogo.

Za to sama idea fermentatora stożkowego z regulacją temp. fermentacji jest ciekawa.

Edited by misiuzeb

zol krzemionkowy zapewne

Raczej isinglass' date=' finnings czy po polsku karuk.[/quote']

Dopiero teraz obejrzałem filmik. Masz rację to pewnie będzie jakiś syntetyczny środek, a nie tradycyjny środek.

Urządzenie wygląda przerażająco :okey: ale chciałbym spróbować jakiegoś piwa w nim przygotowanego. Chociaż w temp. 5°C wszystkie pewnie będą smakować tak samo. ;)

przemysłowo zazwyczaj stosuje się zol krzemionkowy, a ta temp 5 st to chyba po to by wychłodzić piwo by opadły drożdże i wytrąciły się białka.

fajny ten sprzęcik.

u mnie 7 dni i smaczne, klarowne piwko górnej fermentacji na us-05 także jest gotowe do picia.