JacekKocurek Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 (edited) Trafiło do mnie via Św. Patryk u Pierona. Oczywiście w temacie pomyłka (a właściwie cała POMYŁA) bo piwo jest od Przemo70. Kolor bladożółty, wysycenie niskie, piana biała, niewysoka, dość szybko opada ale pozostaje obrączka ładnie oblepiając szkło. Aromat: w pierwszej chwili uderza lekka kwaskowatość (bałem się nawet czy nie kwas), ejlowe estry, w tle słód ale lekko zaznaczony. Chmielu nie wyczułem Smak: ładnie zbalansowany. Na pierwszym planie słodowa słodycz i solidna porcja alkoholowego rozgrzania równoważone lekką kwaskowatością i delikatną goryczką. W smaku chmiel jest lekko wyczuwalny podobnie jak aromaty goździkowe. Bardzo przyjemny, pełny smak. Bardzo dobre piwo, (edit) Przemo Edited April 7, 2011 by jkocurek Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 eee ... nie ma u mnie takiego piwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo70 Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 He he pewnie to było moje Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekKocurek Posted April 7, 2011 Author Share Posted April 7, 2011 (edited) NO faktycznie. Osz ty ale wtopa. zaraz poprawię. Pomroczność jasna Wstyd. Przecież etykietka jest wielce charakterystyczna. Jedyne usprawiedliwienie, że obok stało piwo józefikowe i że wcześniej czytałem recenzję Anteksa na ich temat. Ehhh... starość nie radość..... Edited April 7, 2011 by jkocurek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts