jacer Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 piana: obita drobna, gęsta, oblepia szkło, zostaje warstwa, kolor: ciemniejszy pils, mętne - wlały się drożdże, zapach: nie mogę go określić, górna fermentacja, lekki banan, lekki alkohol, smak: treściwe, lekka goryczka, rozgrzewa, smaczne, wysycenie: odpowiednie. Bardzo smaczne piwko, do powolnego sączenia, coraz bardziej wchodzi w głowę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 A oto moja ocena bez jeszcze bez kursów sensorycznych piana;bardzo gęsta długo pozostająca w szkle co widać na fotce i oblepia szkło kolor miodowy,mętne zapach ja mam problem z zapachami, mój syn stwierdził banany w tle i lekko wyczuwalny alkohol ja wyczułem zapach jagód,ale tak jak mówiłem mam problemy z węchem,ogólnie dla mnie przyjemny zapach smak fajnie zbalansowany ( alkoholowo, winny z lekką goryczką na finiszu) idealne do spożywania z serami długo dojrzewającymi. wysycenie dobre Ogólne wrażenie. Jak dla mnie bardzo dobry belg takie jakie lubie Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Piwo powinno być przemianowane na Tripel bo za sprawą drożdży THG stało się bardzo bogate w estry co Zibi wyłapał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacki Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 piana;bardzo gęsta długo pozostająca w szkle co widać na fotce i oblepia szkło Fotka! albo nie było takiego piwa... ps. ja w tym dziale wręcz uwielbiam oglądać fotki, nieraz tak się napatrzę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts