josefik Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Piana: znikoma, lekka mgiełka na powierzchni Kolor: opalizujący, nieklarowne, miodowy, bursztynowy Wysycenie: b. niskie Zapach: piękny cytrusowy, czuję mimo lekkiego kataru. Smak: słodkawe lepkie, cytrusowe z lekką przyjemna goryczką Cóż po nalaniu zapowiadało się bardzo przeciętnie ale ... Piwo zrobiło na mnie duże wrażenie super zbalansowane amerykańskie chmiele spowodowały że zasnę dzisiaj w aromatycznych obłokach Amarillo i Casscade. Nie wiem czy słodycz i niskie nagazowanie jest wynikiem niedofermentowania w butelce ale w zasadzie nie ma to w tym momencie znaczenia. Zapach i smak szlachetnego Amarillo i Cascade rekompensują wszystko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 No mówiłem, że się nie nagazowało. Miałeś nie pić 92 i 93 są nienagazowane, za szybko przeniosłem do zimna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted April 7, 2011 Author Share Posted April 7, 2011 Warto było , jestem uzależniony od chmielu z Hameryki . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted April 16, 2011 Share Posted April 16, 2011 Piana: średnioobfita, biała, puszysta, średnio i drobnopęcherzykowa. Kolor: miodowy. Wysycenie: średnie. Zapach: przyjemny, ale niezbyt intensywny, cytrusowo-żywiczny. Smak: fajne, wytrawne, nieco jednak płaskie (za mało karmelowego?), goryczka średnia, ale wydaje mi się, że silniejsza byłaby już gryząca. Generalnie jest nieźle, ale nie rewelacyjnie. Po wypiciu sięgnąłem do zapisków jacera i zobaczyłem, że coś mało słodu użył. Zapytałem go, jaki miał ekstrakt początkowy. Odpowiedział - 13°Blg. Ja na to - no to jakie to IPA? Jacer - takie słabsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted April 18, 2011 Author Share Posted April 18, 2011 Było już oceniane i można połączyć. edit elroy: tematy połączone Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted April 18, 2011 Share Posted April 18, 2011 To się teraz dogadajcie czy wytrawne czy słodkawe lepkie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts