dziedzicpruski Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 siedząc na ogródku i pijąc piwo(a właściwie 2 różne) stwierdziłem ,że kompletnie inaczej smakuje niż w w pomieszczeniu,ma taki zapach jakby chleba,lekko kwaśnawy,zapach taki pamiętam z dzieciństwa z wizyty w browarze (łańcuckim)-zapach z kadzi fermentacyjnej .zapach ten czuć też było przy beczce z młótem (taki dystrybutor dla hodowców zwierząt) i z kanałów browarnianych w których były przedziwne gluty też tak dawało . zwrócił ktoś na to uwagę ?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coelian Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 Kiedyś gdzieś napisałem, że stan psychofizyczny organizmu może mieć wpływ na percepcję smakową piwa. Ktoś inteligentnie ubogacił wątek wpisem: "Jakiś ma na pewno..." i na tym się skończyły dywagacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 Od dawna wiadomo, że obiad lepiej smakuje w ogrodzie, na świeżym powietrzu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziedzicpruski Posted April 10, 2011 Author Share Posted April 10, 2011 nie,nie chodzi o samopoczucie,po prostu takie coś wyczułem,parę dni później jeszcze byłem na ognisku,piłem inne piwa i też to było.może po prostu mam jakieś odniesienie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimazy Posted April 11, 2011 Share Posted April 11, 2011 jeśli masz dejavu to znaczy że ktoś grzebie w matrixie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts