dennis Posted April 19, 2011 Share Posted April 19, 2011 Witka, Teoretycznie CLO2 skoro jest przeznaczony do spożywki i nie wymaga spłukiwania więc powinien się ładnie rozkładać nie pozostawiając żadnych dodatkowych "atrakcji". W weekend po raz pierwszy użyłem do dezynfekcji i po 24h od użycia, jako że w wężykach pozostało trochę roztworu to wężyki wyraźnie waliły chlorem... zastanawiam się czy to się nie przeniesie do piwa... :rolleyes: Tam gdzie CLO2 wysechł nie było problemu - 0 zapachów... Rozrabiałem roztwór zgodnie z zaleceniami producenta - 60ml stężonego CLO2 na 1,5L wody + 3ml aktywatora (u mnie kwas ortofosforowy) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielok Posted April 19, 2011 Share Posted April 19, 2011 Cześć. Nie przejdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgoda Posted April 19, 2011 Share Posted April 19, 2011 U mnie zawsze zostaje, bo wyciągam wąż z roztworu tuż przed rozlewem. I nie ma efektów ubocznych. ClO2 rozkłada się do chlorków, które i tak są w wodzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxhot Posted July 26, 2011 Share Posted July 26, 2011 Gdzie można kupić CLO2 w sklepach w których kupuje nie ma w ofercie ?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted July 26, 2011 Share Posted July 26, 2011 (edited) np. tutaj http://sklep.lauf.pl Edited July 26, 2011 by josefik Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielok Posted July 26, 2011 Share Posted July 26, 2011 Cześć Oczywiście możesz odwiedzić piękne B-B i nabyć na miejscu ............... no właśnie mi się też skończyło i muszę się do nich przejechać Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateos Posted July 26, 2011 Share Posted July 26, 2011 ja zapodam linka do tańszej alternatywy http://fungichem.pl/armex5-1l-mexacidaktywator-p-812.html?cPath=6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo333 Posted July 26, 2011 Share Posted July 26, 2011 (edited) Cześć Oczywiście możesz odwiedzić piękne B-B i nabyć na miejscu ............... no właśnie mi się też skończyło i muszę się do nich przejechać Lub odwiedzić paskudny K-K i też nabyć na miejscu: http://www.mexeo.pl/ Na szczęście wysyłają także spedycją. Edited July 26, 2011 by olo333 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxhot Posted July 26, 2011 Share Posted July 26, 2011 (edited) U mnie zawsze zostaje, bo wyciągam wąż z roztworu tuż przed rozlewem. I nie ma efektów ubocznych. ClO2 rozkłada się do chlorków, które i tak są w wodzie. Wielu z was stosuje ten preparat pytanie jak to się ma dla zdrowia,wiadomo że w przyrodzie nic nie ginie. Edited July 26, 2011 by maxhot Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted July 26, 2011 Share Posted July 26, 2011 (edited) Musisz być ostrożny bo opary drażnią drogi oddechowe, śluzówkę szczególnie większych stężeniach. Polecam przewiewne pomieszczenia i maseczkę ze sklepu bhp. Edited July 26, 2011 by josefik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted July 27, 2011 Share Posted July 27, 2011 Musisz być ostrożny bo opary drażnią drogi oddechowe, śluzówkę szczególnie większych stężeniach. Polecam przewiewne pomieszczenia i maseczkę ze sklepu bhp. Różnie to ludzie analizują. Jedni że nic i wszystko powinno być ok, drudzy że podrażnia drogi oddechowe. Ja nie wiem czy z tego ale nabawiłem się astmy alergicznej i zawsze jak tego używam to kaszlę. Ale sam środek jest super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxhot Posted July 27, 2011 Share Posted July 27, 2011 Super bo niszczy wszystko łącznie ze zdrowiem piwowara. Na wszelki wypadek mam coś dla ochrony przed tym CLO2. jsslash 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted July 27, 2011 Share Posted July 27, 2011 Super bo niszczy wszystko łącznie ze zdrowiem piwowara. Na wszelki wypadek mam coś dla ochrony przed tym CLO2. http://up.programosy.pl/foto/kody_call_of_duty_modern_warfare_2_3.jpg A co to za model, bo na maseczkę na pory nie wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi Posted July 27, 2011 Share Posted July 27, 2011 Witam Na początku mojej przygody z piwem stosowałem Pirosiarczan sodu,wtedy ktoś stwierdził że jedno z moich piw ma apteczny zapach i smak Być może to wpływ tego środka dezynfekującego. Raz miałem nawet zakażoną warkę Później zacząłem stosować CLO2 i jestem bardzo zadowolony I faktem jest że lepiej go stosować w pomieszczeniach wentylowanych,ale trzeba brać pod uwagę to że opary też mają właściwości dezynfekujące i zabijają grzyby i drobnoustroje w naszych domowych browarach. Zresztą CLO2 używany jest też do uzdatniania wody pitnej. Więcej chemicznych śmieci można znależ w codziennym chlebie z piekarni, w śmietanie z mleczarni,czy w przyprawach typu chrupiący kurczak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoltek Posted July 27, 2011 Share Posted July 27, 2011 Witam ma apteczny zapach i smak Używałem na wszystkich moich warkach . To jest niemożliwe, zaciągnij się porządnie pirosiarą. Każdy wie że wali PIEKŁEM!! ,a nie apteką. bart3q 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tieroo Posted July 27, 2011 Share Posted July 27, 2011 Witam Na początku mojej przygody z piwem stosowałem Pirosiarczan sodu,wtedy ktoś stwierdził że jedno z moich piw ma apteczny zapach i smak To nie piro ! a jak nie wiadomo co to ? to na pewno ........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxhot Posted July 28, 2011 Share Posted July 28, 2011 A co to za model, bo na maseczkę na pory nie wygląda W pracy mam do czynienia z kwasem solnym i ługiem dostałem nową maskę a stara w domu przydaje się jak dezynfekuję. Może i działa na pory u mnie nie widać poprawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts