bnp Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Musiało się tak skończyć, koźlak na giełdę ma wadę-infekcję. Smakuje winnie, lekko miodowo. Podpowie ktoś co to za badziewie złapałem ? Piwo jest pijalne ale przecież nie wystawię takiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coder Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Są różne wina; jeżeli sherry to utlenienie. Miodowy = stare piwo. Ale obstawiałbym infekcję: moje Oud Bruin "zainfekowane" pakietem Roeselare właśnie kojarzy mi się z miodem pitnym, winem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbynekkk Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Z dwa miesiące temu zostawiłem cieńkusza, około 10 blg, w dużym słoju i przykryłem tylko gazą. Chciałem złapać dzikusy i poczuć aptekę. Nici z tego wyszły, brzeczka sfermentowała a ja w zapachu czułem tylko miód. Teraz na wierzchu już zaczyna się rozwijać ładna pleśń a ja nadal czuję miód. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts