Dragonfair Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Mam kega 50l z odciętym deklem a w środku straszny syf i nie wiem jak/czym go doczyścić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Belzebub Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 a co tam takiego jest ? Jak wsadzisz rękę, to gąbką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragonfair Posted May 6, 2011 Author Share Posted May 6, 2011 to to w srodku ma rdzawy kolor i trudno toto gabka doczyscic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Belzebub Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 sa takie gąbki metalowe do czyszczenia garów, albo IZo i zwykła gąbka, albo kwas solny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekKocurek Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 to to w srodku ma rdzawy kolor i trudno toto gabka doczyscic Wygląda na rdzę. Jeżeli to faktycznie KEG z kwasiaka to wlać kwasu. Najlepiej solny ale nawet cytrynowy sobie poradzi byle na ciepło i tak z 200g. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragonfair Posted May 6, 2011 Author Share Posted May 6, 2011 (edited) nie wiem czy dobrze rozumiem 200g kwasku cytrynowego +50l ciepłej wody ? Edited May 6, 2011 by Dragonfair Link to comment Share on other sites More sharing options...
skybert Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 (edited) 200g kwasku cytrynowego + woda kwas solny to z reguły ciecz Edited May 6, 2011 by skybert Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekKocurek Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 nie wiem czy dobrze rozumiem 200g kwasku solnego +50l ciepłej wody ? NIe, 200g to cytrynowego no i tak 2-3litry wrzątku. Zamknąć i mieszać (. Solny na zimno. Myślę, że 200ml starczy i kilka litrów wody. Jeżeli cały KEG jest pordzewiały to więcej kwasu i do pełna wodą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragonfair Posted May 7, 2011 Author Share Posted May 7, 2011 wizyta na myjni samochodowej ciśnieniowej zlikwidowała to brązowe cos w 96% resztę zeżarł kwasek cytrynowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts