Jump to content

I Festiwal Piwa w Szreniawie (woj, wielkopolskie)

Recommended Posts

Właśnie znalazłem informację odnośnie imprezy w najbliższą niedzielę.

http://epoznan.pl/kultura-wydarzenie-35688-I_FESTIWAL_PIWA#Scene_1

czy ktoś z Was będzie miał tam stanowisko odnośnie piwa domowego?

Jeszcze tu http://www.muzeum-szreniawa.pl/?q=pl/node/397

Będzie stanowisko z piwem domowy oraz pokaz warzenia

Życzę miłej imprezy i słonecznej pogody, mnie niestety nie będzie ze względu na obowiązki rodzinne :/ może uda mi się zawitać w drodze powrotnej jak zdążę :D

Życzę miłej imprezy i słonecznej pogody, mnie niestety nie będzie ze względu na obowiązki rodzinne :/ może uda mi się zawitać w drodze powrotnej jak zdążę :/

Przy sprzątaniu każde ręce sie przydadzą :D

Spodziewałem się takiej odpowiedzi :D ale jak już nie będziecie w stanie stać na nogach to podjadę i pomogę :/ może skapnie mi się w podziękowaniu pajda chleba ze smolcem i ogóras :/

Spodziewałem się takiej odpowiedzi :D ale jak już nie będziecie w stanie stać na nogach to podjadę i pomogę :/ może skapnie mi się w podziękowaniu pajda chleba ze smolcem i ogóras :/

Tradycyjnie jadę autkiem :/

Tradycyjnie jadę autkiem :/

Więc nie ma po co jechać, jesteś niezastąpiony :/

a kto warzy? tajemniczy piwowar, co się nie pochwalił?

Tajemniczy Don Pedro, szpieg z krainy deszczowców, pospołu z Bartolomeo Bartolinim herbu Zielona Pietruszka i Smokiem Wawelskim z Opalenicy. :smilies:

I Festiwal Piwa uważam za świetna imprezę . Kolejki chcących zdegustować piwo domowe ogromne . Bardzo duże zainteresowanie pokazem warzenia oraz wszelakim sprzętem piwowarów domowych .Tysiące pytań

Migawki z imprezy http://www.radiomerkury.pl/informacje/pozostale/festiwal-piwa-w-szreniawie.html

Anteks. Wiem jak jest. W ub. roku warzyłem pokazowo w skansenie w Osieku nad Notecią. Zainteresowanie wręcz kosmiczne. A ilu potencjalnych kupców trzeba było odprawić z kwitkiem... Aż żal.

Anteks. Wiem jak jest. W ub. roku warzyłem pokazowo w skansenie w Osieku nad Notecią. Zainteresowanie wręcz kosmiczne. A ilu potencjalnych kupców trzeba było odprawić z kwitkiem... Aż żal.

Wizyta smutnego pana z UC podczas imprezy bezcenna ;)

ps I tak mieliśmy szczęście , inni byli nawiedzani jeszcze przez US i PIH ;) ( Oj posypały sie kary, oj posypały)

Edited by anteks

Wizyta smutnego pana z UC podczas imprezy bezcenna :D

ps I tak mieliśmy szczęście ' date=' inni byli nawiedzani jeszcze przez US i PIH :) ( Oj posypały sie kary, oj posypały)[/quote']

Dobrze rozumie, że to podczas właśnie tej imprezy ? :rolleyes: To pewnie ukarani wystawcy za rok nie przyjadą...

Tak kontrole były podczas tej imprezy. Co do tego czy przyjadą w przyszłym roku to patrząc jakie były kolejki do wszystkich stoisk jestem pewien że przyjadą :D

kary dotyczyły nie nabijania na kasę , nie wydawania paragonów

Edited by anteks

kary dotyczyły nie nabijania na kasę , nie wydawania paragonów

To dobrze że nabijaliście i wydawaliście paragony, bo tego się obawiałem, że o tym zapomnicie :D

I pewnie jeszcze karali za leżący na stole paragon, którego klient nie zabrał. Tak przynajmniej słyszałem, że robią w mej okolicy (50 zł mandatu).