coder Posted May 13, 2011 Share Posted May 13, 2011 Otrzymane w Wiśle, zapomniałem od kogo. Piana ładna, drobnoziarnista. Kolor ciemnorubinowy, klarowność dobra. Zapach lekko siarkowy i diacetylowy, poza tym aromaty palone. Smak lagerowy, ale za mocno przytłoczony palonością. W końcówce posmaki palone i dobra, krótka goryczka. Myślę, że jest to dobry schwarzbier w typie Kostritzera, trudno mi ocenić, czy zmieści się w kategorii Tmave. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgoda Posted May 13, 2011 Share Posted May 13, 2011 Kolejne Tmave, które skończyło jako Schwarzbier. Choć z tych które próbowałem (łącznie z moim), większość ma zbyt dużo paloności na wierzchu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coder Posted May 13, 2011 Author Share Posted May 13, 2011 Szczerze mówiąc, nie bardzo wiem, jak ma smakować Tmave, ale z opisów wyobraziłem sobie , ze ma być mniej palone, pełniejsze i słodsze od Schwarzbier. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgoda Posted May 13, 2011 Share Posted May 13, 2011 A w ogóle istnieją jakieś niedosładzane (sacharyną, aspartamem, ksylitolem)? Bo ja się z takim nie spotkałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted May 13, 2011 Share Posted May 13, 2011 Istnieją, U Fleku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szop007 Posted May 13, 2011 Share Posted May 13, 2011 Ja miałem Schwarza 90..może to ten? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts