zgoda Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 Zymoferm Z032-1-31 (Kölsch und Altdeutsches Helles) Hefe-Stamm/Artikel-Nr.: Z032Hefe-Art: obergärig Gebinde-Einheit: ca. 40 ml Für Biersude von: bis zu 25 Liter Hefe-Typ/Beschreibung: Obergärige Kölsch-Hefe Mild-fruchtiges Aroma geringe Esterbildung Empfohlen für folgende Biere: helle, obergärige Spezialbiere nach ?Kölsch-Typ? Bruchbildung: niedrig Alkoholtoleranz:mittel (5 - 10 %) Optimaler Gärungsbereich: 18 - 20 °C Ca.-Vergärungsgrad in der Würze: ca. 72 - 78 % Szczep: Z032 Typ fermentacji: górna Zawartość opakowania: ok. 40 ml Objętość brzeczki: do 25 litrów Opis: drożdże górnej fermentacji do piwa typu Kölsch łagodnie owocowe aromaty niska produkcja estrów Zalecane do piwa: jasne piwa górnej fermentacji typu Kölsch Osiadanie: słabe Tolerancja na alkohol: 5 - 10% obj. (średnia) Optymalna temperatura fermentacji: 18 - 20°C Odfermentowanie: ok. 72 - 78% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now