coder Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 Aromat: 8/12 Przy pierwszym powąchaniu nuta owocowa i lekka siarkowa, niezbyt intensywne. Potem przyjemny, słodowy i melanoidynowy zapach. Barwa: 3/3 Barwa i klarowność bez zarzutu Piana: 3/6 obfita, drobnokomókrowa, średnio trwała, nie oblepiająca szkła Smak: 13/17 Czysty lagerowy, z rozbudowanymi smakami słodowymi i ciemnych słodów niemieckich, z lekką nutką opiekaną. Finisz lekko cierpki. Bardzo smakowite. Goryczka: 6/6 Krótka, szlachetna, odpowiednia dla stylu Odczucie w ustach: 5/6 Prawidłowo nasycone, może mogło by być odrobinę pełniejsze, trzeba go było podciągnąć do 14 Blg. Wrażenie ogólne: Bardzo dobre, konkursowe piwo. Łatwe w odbiorze, żadnych nieprawidłowych i przykrych posmaków. Ciekawy, rozbudowany, a jednocześnie czysty smak. Ogółem: 38/50 Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 Dzięki za ocenę. Mnie to piwo pachnie jak dżem truskawkowy :rolleyes:. Ta siarka to skąd się bierze? Jest szansa, że zniknie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
coder Posted May 16, 2011 Author Share Posted May 16, 2011 Siarkowy aromat najczęściej pochodzi z drożdży lagerowych. Podobno największy śmierdziel to szczep Bavarian Lager. Powinien był ustapić w trakcie dojrzewania, zresztą nie jest już bardzo mocny - jak dla mnie. Czułem go tylko przy pierwszym niuchnięciu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 Podobno największy śmierdziel to szczep Bavarian Lager. Jakbyś zgadł Wieczorem się wwącham w toto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now