Jump to content

Szkło do piwa w Biedronce

Sojer

Recommended Posts

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ciekawe jaka jakość. Ale za 16,99 za 6 szt. to nie ma co wybrzydzać tylko brać.

Ciekawe tylko czy ta oferta będzie również w małych miejscowościach. Za 2 dni będę przejeżdżał koło Biedronki to sprawdzę.

Dzięki za infomację. :(

Na obrazkach wygląda ciekawie' date=' cena jeszcze lepsza. Ja biorę 570 ml na nóżce i może coś jeszcze[/quote']

A one nie są w komplecie?

Rozumiem, że to różne komplety pakowane po 6 sztuk.

6 takich, 6 innych....

Ten 570ml na nóżce też mnie zaciekawił.... jutro po pracy jadę na zakupy :(

Ciekawe jaka jakość. Ale za 16' date='99 za 6 szt. to nie ma co wybrzydzać tylko brać.[/quote']

Pewnie wersja towar wycofany a biedronka sprzedaj tanio ale taka kasa to jak za barszcz.

Miałeś z takim czymś do czynienia w Biedronce?

Raczej wersja: efekt skali zakupu przez największą sieć sklepów w Polsce.

Największą sieć sklepów w Polsce a zakupy w Chinach :(

P.S. dziś kolega pokazywał mi radyjko z CD, które kupił od znajomego za 40zł, a które przypłyneło z Chin i w porcie kosztowało 20zł. W sklepach będzie po ok. 140zł :(

Edited by jacer

A propo Chin... Jak ktoś ma ochotę na hurtowe zakupy (tak pod fracht z Szanghaju do Antwerpii, na przykład), to zapraszam na stronkę http://www.alibaba.com/ - wiele ciekawych rzeczy można sobie kupić, np. paciorki komboloi "original Greek worry beads, hand made in Greece" (oczywiście "in Greece, near Shenzen, mainland China" :P).

Szkła do piwa też tam nie brakuje.

W Biedronce wcale nie musi być zły towar. Kiedyś musiałem kupić 20 słoiczków koncentratu pomidorowego i kupiłem w sklepie po 2,60 (Pudliszki). Chwilę później wszedłem do Biedronki dwie ulice dalej i te same Pudliszki kosztowały 1,90. :o

Ale temat jest o szkle do piwa, więc z mojej strony kończę rozważania czy Biedronka jest dla ubogich czy dla wszystkich. :P

Swoją drogą faktycznie czosnek z Chin jest tragicznie kiepski. :D

Kufle do piwa zakupione- naprawdę polecam. Kufle są zrobione z dość grubego szkła - nie jest to jakaś tandeta ale naprawdę solodnie zrobiony kufel. Co dziwne nie jest produkowany w Chinach- na pudełku jest napisane że pochodzi z Turcji.

Bo wcale nie jest prawdą, że teraz wszystko "jest z Chin". Paradoksalnie wiele firm przeniosło się z powrotem do Turcji, Bułgarii, Chorwacji.... i Polski :/ Sam znam kilka takich przypadków :/

Inna sprawa jest taka, że nie wszystko co z Chin jest tandetne. Teraz mają tam taką technologię, że jak chcesz super jakość, to dostaniesz. Kwestia tego czy za nią zapłacisz :(

Crosis

Kufle do piwa zakupione- naprawdę polecam. Kufle są zrobione z dość grubego szkła - nie jest to jakaś tandeta ale naprawdę solodnie zrobiony kufel. Co dziwne nie jest produkowany w Chinach- na pudełku jest napisane że pochodzi z Turcji.

W jakiej formie są sprzedawane. Pakowane są po 6 identycznych czy mix?

Też kupiłem, potwierdzam, grube szkło (chociaż akurat wolałbym cienkie), raczej solidnie wykonane.

Również kupiłem pokal 0,57l , solidne, dobrze wykonane, za te pieniądze (2,83 zł sztuka) bezkonkurencyjne

Zaraz postaram się przetestować ;)

Edited by Mimazy