kenar1985 Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 (edited) Witam chciałem poinformować was o trzeciej warcew w moim wykonaniu jest to \:beer:Muntons --- Irish Style Stout postawiony 16,05,2011:lol: Do dzisiaj jeszcze nie ma bulgotania lecz sprawdziłem jak wyglada i jest piekna piana. Na bokach jest troche drozdży- Chyba nie ma czym sie martwić? Zapach jest bardzo łądnyoraz kolor i wszystko jest coraz prostsze CZy macie jakiś pomysł by °Blg było wieszke u mnie było 9,5 Czy ktos robił juz te piwko jak smak Teraz czas na porter ktos ma jakis dobry Pozdrawiam koledzy :( Edited May 18, 2011 by kenar1985 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzechu_k Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 (edited) CZy macie jakiś pomysł by °Blg było wieszke u mnie było 9,5 To proste: mniej wody lub więcej ekstraktu. A tego portera chcesz zacierać czy też robić z puchy? Edited May 18, 2011 by grzechu_k Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenar1985 Posted May 18, 2011 Author Share Posted May 18, 2011 (edited) Z puchy chem robić. Czyli mogr dodac np 2 puchy wes i °Blg bedze duzo wieksze Edited May 18, 2011 by kenar1985 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzechu_k Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 (edited) Tak. Puszki WESa są chyba na 12litrów. Na stronie browamatora znajdziesz taką informację: przy 20 litrach piwa uzyskanie 1°Blg wymaga użycia ok. 0,3 kg ekstraktu w syropie Jeszcze napisz czy chmielisz sam czy używasz ekstraktów nachmielonych. Jeśli sam to nie ma problemu, jeśli nachmielonych to uważaj na jaką ilość piwa jest chmielony ekstrakt, żeby nie wyszło Ci za dużo lub za mało chmielone. A jeśli chodzi o piwa z puszki to niestety nie pomogę. Poczekaj to inni się pewnie odezwą. Edited May 18, 2011 by grzechu_k Link to comment Share on other sites More sharing options...
IndY Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 Tak. Chyba siĘ troszkĘ klawiatura zacina co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenar1985 Posted May 18, 2011 Author Share Posted May 18, 2011 WES1-7 chyba starcza z pucha brew-kitu "użyty zamiast 1 kg cukru podczas warzenia piwa z brew-kitów radykalnie polepsza jakość piwa i zwiększa pełnię oraz moc piwa ". Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenar1985 Posted May 18, 2011 Author Share Posted May 18, 2011 Narazie chodzi mi o puchy Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzechu_k Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 WES1-7 chyba starcza z pucha brew-kitu "użyty zamiast 1 kg cukru podczas warzenia piwa z brew-kitów radykalnie polepsza jakość piwa i zwiększa pełnię oraz moc piwa ". O czym ty do mnie rozmawiasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcusfff Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 (edited) Kanar, dokładnie POD tym wątkiem znajduje się, a właściwie się znajdował, wątek z dzisiejszą rozmową! A tu bezpośrednio: ile ekstraktu Edited May 18, 2011 by Marcusfff Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzechu_k Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 (edited) Źle podlinkowałeś http://www.piwo.org/forum/t3584-ile-ekstakru-slodowego-.html http://wes.pl/index.php?p=3&id=3&&idst=3&o=Jak%20warzy%E6?&poziom=pk&&m=3&&md=3 Edit Już dobrze Edited May 18, 2011 by grzechu_k Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now