Jump to content

Muntons --- Irish Style Stout 3warka


Recommended Posts

Witam chciałem poinformować was o trzeciej warcew w moim wykonaniu jest to \:beer:Muntons --- Irish Style Stout postawiony 16,05,2011:lol:

Do dzisiaj jeszcze nie ma bulgotania lecz sprawdziłem jak wyglada i jest piekna piana. Na bokach jest troche drozdży- Chyba nie ma czym sie martwić?

Zapach jest bardzo łądnyoraz kolor i wszystko jest coraz prostsze

CZy macie jakiś pomysł by °Blg było wieszke u mnie było 9,5

Czy ktos robił juz te piwko jak smak

Teraz czas na porter ktos ma jakis dobry

Pozdrawiam koledzy :(:(

Edited by kenar1985
Link to comment
Share on other sites

CZy macie jakiś pomysł by °Blg było wieszke u mnie było 9,5

To proste: mniej wody lub więcej ekstraktu. A tego portera chcesz zacierać czy też robić z puchy?

Edited by grzechu_k
Link to comment
Share on other sites

Tak. Puszki WESa są chyba na 12litrów. Na stronie browamatora znajdziesz taką informację:

przy 20 litrach piwa uzyskanie 1°Blg wymaga użycia ok. 0,3 kg ekstraktu w syropie

Jeszcze napisz czy chmielisz sam czy używasz ekstraktów nachmielonych. Jeśli sam to nie ma problemu, jeśli nachmielonych to uważaj na jaką ilość piwa jest chmielony ekstrakt, żeby nie wyszło Ci za dużo lub za mało chmielone.

 

A jeśli chodzi o piwa z puszki to niestety nie pomogę. Poczekaj to inni się pewnie odezwą.

Edited by grzechu_k
Link to comment
Share on other sites

WES1-7 chyba starcza z pucha brew-kitu

"użyty zamiast 1 kg cukru podczas warzenia piwa z brew-kitów radykalnie polepsza jakość piwa i zwiększa pełnię oraz moc piwa ".

O czym ty do mnie rozmawiasz?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.