Jump to content

Kłaniam się nisko

Dauidek

Recommended Posts

Chmiel już mam

miłą złego początki;)

Może w przyszłym roku powstanie na mapie kolejny browarek :D

Może ktoś w okolicy poduczy praktycznie?

Na mapie jest Grodzisk Maz. i Podkowa

Dawid

Strasznie enigmatyczny ten twój post. Może wypełnij profil i opisz jakich to złych początków się spodziewasz?

W każdym razie witaj.

Nie wiem jaki to chmiel. Dziadek uprawia nad Bugiem.

Mam też od niego jałowiec; podobno kiedyś z jałowca też jakieś piwo robiono...

Złych początków się nie spodziewam, tylko "złego" rozwinięcia: ubrudzona kuchnia, zaniedbana rodzina, pijaństwo... Oczywiście żartuję. Ale z tego co wyczytałem, to sporo czasu temu trzeba poświęcić...

Nowy kolego nie wiem o co Ci chodzi. Na BA koledzy już Ci co nieco pisali na Twoje zapytania. Wygląda na to, że najlepiej zrobisz jak sprzedaż chmiel Dzidka na Allegro i kupisz Sobie beczkę piwa. JK

Ja powiem tak, kup podstawowe składniki (nie baw się w samoróbki i oszczędzanie każdego grosza), uwarz jedną warkę i sprawdź, czy Ci to pasuje. :D

Nie musisz kupować masy sprzętu na początek.

Nowy kolego nie wiem o co Ci chodzi. Na BA koledzy już Ci co nieco pisali na Twoje zapytania. Wygląda na to, że najlepiej zrobisz jak sprzedaż chmiel Dzidka na Allegro i kupisz Sobie beczkę piwa. JK

Masz 1000% racji. Napisałem na forum BA co myślę o tym panu.Tutaj nie będę się powtarzać, bo szkoda śmiecić. Najlepiej pojechać do tego pana z gotowymi dwoma skrzynkami i zostawić mu pod progiem :D