Jump to content

Wydarzenia w Warszawie 11.11.11

mimazy

Recommended Posts

od wczoraj słowo patriotyzm zaczyna mi się kojarzyć z pętakami i bandytami... ;)

Niemieccy bandyci atakują rekonstruktorów historycznych wyzywając ich od faszystów, bo byli w mundurach napoleońskich, to nawet nie jest absurdalne, to po prostu nie do uwierzenia. Nie omieszkam splunąć na kawiarnię Nowy Świat siedzibę Krytyki Politycznej kiedy tylko będę miał okazję przechodzić obok- dali azyl bandyckim niemieckim bojówkom.

To samo z Legionistami, którzy śpiewają "mam tak samo jak ty..." i demolują kompletnie place tego miasta, pogratulować partiotyzmu... Kibole szukający dymu, wszystko jedno czy z podobnymi sobie bandytami lewackimi, czy z policją. Po prostu ustawka, tyle że nie w lesie a w centrum stolicy Polski w dniu święta Narodowego Tego Państwa.

Tylko gdyby jednego z drugim zapytać co się wydarzyło 11 listopada to by powiedział zadyma była, i rok temu też była, znaczy taka patriotyczna tradycja... A że Piłsudski wrócił z Magdeburga?? Kto to był Piłsudski, a z Magdeburga to pewnie jeden z lewaków z antify.

Organizatorzy tych marszów za spraszanie szumowin po całej Europie powinni odpowiedzieć karnie

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jako, że nie chcę kolejny raz zamykać tego wątku na forum, zerknijcie na tego młodego (akcja od 1:00) i niech nam się jego spokój udzieli. (hasło prowadzącego kolumnę to "spójrz na prawo" i nie ma nic wspólnego z żadną nasza polityką)

http://www.youtube.com/watch?v=nDMzHlkB-Yg

nie zamierzam rozgrzewać dyskusji, wyraziłem swoje zdanie. Pozwolę sobie wkleić reportaż

http://kazwoy.wordpress.com/2011/11/11/brrzliwy-11-listopad-reportaz/

PS Wkleję jeden fragment

Dalej na Nowym Świecie spotykam kilku młodych ludzi mówiących po niemiecku. Są uzbrojeni w pałki. Mają też ze sobą polską zwiniętą flagę. Zaczynam rozmowę. Dla nich jestem Niemcem. Mówią, że zdzierają flagi polskich nacjonalistów i przybyli na apel z Polski. Nie wiedzą jednak, czyj apel.
Edited by Mimazy

Kiedyś się jeden pomyli i wypali do ciebie,egzekwowanie prawa bronią to jest wogule prawo.

Jasne a chłopcy wracaja do domku śmiejąc się z nas "do zobaczenia za rok rozwalimy pół Warszawy"

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10633449,Niemieccy_anarchisci_na_wolnosci__Wiekszosc___bez.html

Za oplucie polskiego munduru to ten Niemiec powinien gryźć trawę od dołu.

Byłem żołnierzem służby zasadniczej i nie mieści mi się w głowie to, że wyszedł z tego żywy, zatłukłbym sukinsyna gołymi rękami. Po 20 latach wciąż są dla mnie święte mundur, orzełek i flaga (o broni nie wspominam, bo mało kto ma w domu). Co by nie mówić o służbie z poboru, to jak był na kompanii dobry dowódca, to i lekcje z patriotyzmu były.

Policja powinna dostać prawo strzelania z ostrej amunicji bez ostrzeżenia

Wystarczyłoby gdyby za używanie broni zgodne z prawem, nie musieli się tłumaczyć przełożonym.

A pewne rzeczy są nienaruszalne - jak by nie było słowo "policja" oznacza aparat przymusu państwa, a czy nam się podoba czy nie musimy do jakiegoś należeć - apatrydzi nie odzywać się ;)

Byłem kiedyś w Paryżu. W metrze widziałem jak służby mundurowe kogoś legitymowały. Dwóch stało przy delikwencie, trzeci w lekkim oddaleniu (ze 2-3 metry). Jeden przeglądał papiery, dwaj pozostali trzymali dłonie na odpiętych kaburach. Czasem mam wrażenie, że w trakcie tego typu zadym nasza policja się boi użyć swych praw. I nie tyle boi się tego, że może oberwać ile tego, że zrobi się krzyk, bo biją. Nie wiem, czy nie jest to przypadkiem spuścizna PRLu. Jeszcze chwila i dojdzie do sytuacji, że w zadymie policjant najpierw przeprosi, poinformuje debila trzymającego płytkę chodnikową, że musi uderzyć go pałą.

Z wczorajszej zadymy widziałem w sieci film, na którym policja leje gościa, i wygląda to trochę tak, jakby robiła to bez powodu (facet stoi z flagą, a reszta bandy ucieka, więc policjanci poganiają gościa w tamtym kierunku). Czegokolwiek byśmy nie napisali i tak będzie kicha.

Tak, czytajcie opowieści "Gazety" i dajcie sobie wyprać mózgi... Tak jak prawie 50% wyborców w ostatnich wyborach, oglądając tvn(24) i (tak,tak!) TVP. Panowie i Panie, pomyślcie logicznie. Czy polska prawica, która jest w opozycji, dałaby zgodę/przyzwolenie/aprobatę na wywołanie zamieszek przez środowiska z tą prawicą kojarzone, w obecnej sytuacji politycznej? Czy środowiska skrajnie prawicowe pozwoliłyby sobie na wywołanie burd na taką skalę, wiedząc, jaką nagonkę na siebie rozpętają? Jaki cel miałyby mieć bójki z policją rozpoczęte przez legalnie zarejestrowany i raczej dobrze zorganizowany przemarsz polskiego obozu narodowego w dniu święta niepodległości?

Nie dajmy się zaprzedać w imię "europejskości", "tolerancji", "poprawności politycznej" itd. To, co pokazała TVP info 11.11. przekracza wszelkie normy dziennikarstwa ("podczas przemarszu prawicy doszło do brutalnych starć z policją". bez podania przyczyny oraz bez jakielkolwiek dociekliwości dziennikarskiej. Do tego dochodzi fama o zdelegalizowaniu marszu, zdementowana po godzinie, ale jednak niesmak pozostał - niesłuszny.) To bezczelna manipulacja. Informacji o tym, że ponad 100 osób wcześniej zaczęło regularną bitwę z policją, próżno szukać w TV dnia 11.11. Dopiero dzisiaj półgębkiem TVN24 poinformowała, że z 210 zatrzymanych osób, 90 to Niemcy. Lewackie bojówki zalewające Europę, ale o tym się głośno nie mówi. Proponuję rzucić oglądanie "polskiej" telewizji i kupowanie większości "polskich" gazet. "elyty" rządzące do niczego nas nie doprowadzą, to typowa postkolonialna oligarchia. Nie namawiam do nienawiści, wystarczy zastosować formułę "po owocach ich poznacie". Niech ktoś wymieni chociaż 5 pozytywnych skutków rządów PO. Na każde 5 pozytywów ja zaripostuję 10-ma negatywami.

http://niezalezna.pl/18866-najbardziej-zaklamane-relacje-po-1989-r

Komentarz niekwestionowanego autorytetu.

Edited by pavulonek

Byłem kiedyś w Paryżu. (...) Czasem mam wrażenie, że w trakcie tego typu zadym nasza policja się boi użyć swych praw.

Tylko czy dzisiaj w Paryżu byłoby jak kiedyś w Paryżu czy tak jak dzisiaj u nas? Przypomnijcie sobie niedawne zamieszki w Anglii - dopiero po którymś tam dniu policja otrzymała pozwolenie na użycie armatek wodnych i broni gładkolufowej :-). Takie chyba czasy, że bandyci mają więcej praw niż mieć powinni.

Co do Warszawy - zacząć należy od tego by manifestacje wrogich sobie ugrupowań odbywały się w pewnym oddaleniu od siebie a ewentualne blokady bezwzględnie pałować. Przecież to się notorycznie powtarza przy okazji marszów niepodległości czy równości. Tylko strona "manifestująca" i "przeszkadzająca" się zamieniają ze sobą.

Tak, czytajcie opowieści "Gazety" i dajcie sobie wyprać mózgi... Tak jak prawie 50% wyborców w ostatnich wyborach, oglądając tvn(24) i (tak,tak!) TVP. Panowie i Panie, pomyślcie logicznie. Czy polska prawica, która jest w opozycji, dałaby zgodę/przyzwolenie/aprobatę na wywołanie zamieszek przez środowiska z tą prawicą kojarzone, w obecnej sytuacji politycznej? Czy środowiska skrajnie prawicowe pozwoliłyby sobie na wywołanie burd na taką skalę, wiedząc, jaką nagonkę na siebie rozpętają? Jaki cel miałyby mieć bójki z policją rozpoczęte przez legalnie zarejestrowany i raczej dobrze zorganizowany przemarsz polskiego obozu narodowego w dniu święta niepodległości?

Nie dajmy się zaprzedać w imię "europejskości", "tolerancji", "poprawności politycznej" itd. To, co pokazała TVP info 11.11. przekracza wszelkie normy dziennikarstwa ("podczas przemarszu prawicy doszło do brutalnych starć z policją". bez podania przyczyny oraz bez jakielkolwiek dociekliwości dziennikarskiej. Do tego dochodzi fama o zdelegalizowaniu marszu, zdementowana po godzinie, ale jednak niesmak pozostał - niesłuszny.) To bezczelna manipulacja. Informacji o tym, że ponad 100 osób wcześniej zaczęło regularną bitwę z policją, próżno szukać w TV dnia 11.11. Dopiero dzisiaj półgębkiem TVN24 poinformowała, że z 210 zatrzymanych osób, 90 to Niemcy. Lewackie bojówki zalewające Europę, ale o tym się głośno nie mówi. Proponuję rzucić oglądanie "polskiej" telewizji i kupowanie większości "polskich" gazet. "elyty" rządzące do niczego nas nie doprowadzą, to typowa postkolonialna oligarchia. Nie namawiam do nienawiści, wystarczy zastosować formułę "po owocach ich poznacie". Niech ktoś wymieni chociaż 5 pozytywnych skutków rządów PO. Na każde 5 pozytywów ja zaripostuję 10-ma negatywami.

http://niezalezna.pl/18866-najbardziej-zaklamane-relacje-po-1989-r

Komentarz niekwestionowanego autorytetu.

Wątek jest o patriotyzmie a nie o polityce. Staramy się unikać tematów politycznych na tym forum.

Wątek jest o patriotyzmie a nie o polityce. Staramy się unikać tematów politycznych na tym forum.

Jasne. Tak ja Polacy starają się unikać tematów politycznych na każdym kroku, nawet (sic!) przy wyborach, a potem kraj wygląda tak jak wygląda. Nie widzę tu przyszłości. Przy pierwszej okazji uciekam (okazja=aby tylko pracować w swojej branży).

Byłem kiedyś w Paryżu. (...) Czasem mam wrażenie' date=' że w trakcie tego typu zadym nasza policja się boi użyć swych praw.[/quote']

Tylko czy dzisiaj w Paryżu byłoby jak kiedyś w Paryżu czy tak jak dzisiaj u nas? Przypomnijcie sobie niedawne zamieszki w Anglii - dopiero po którymś tam dniu policja otrzymała pozwolenie na użycie armatek wodnych i broni gładkolufowej :-). Takie chyba czasy, że bandyci mają więcej praw niż mieć powinni.

Co do Warszawy - zacząć należy od tego by manifestacje wrogich sobie ugrupowań odbywały się w pewnym oddaleniu od siebie a ewentualne blokady bezwzględnie pałować. Przecież to się notorycznie powtarza przy okazji marszów niepodległości czy równości. Tylko strona "manifestująca" i "przeszkadzająca" się zamieniają ze sobą.

A może po prostu bardziej doświadczeni w rozwiązywaniu problemów zamieszek tłumu (M.Thatcher dała ponad dekadę praktyki dla policji) . Użycie siły przez policję może przysporzyć więcej problemów niż ich rozwiązać.

Każdy z nas może kiedyś stanąć w tłumie w manifestacji przeciwko rządowi czy innej sprawie i pomyślcie jak chcecie by policja reagowała. Z wcześniejszych postów wynika, że powinni siłowo rozwiązać sprawę.

W końcu prawo ma być równe dla każdego.

Policja ma siłowo rozwiązać sprawę w przypadku łamania prawa przez członków demonstracji: niszczenie samochodów, witryn sklepowych, atakowanie przechodniów, niszczenie mienia publicznego (wyrywanie ławek, płyt chodnikowych itp.), bójki. Ale z tego, co pokazywali w TVP Info, to Policja na te ataki (-prowokacje lewaków) nie reagowała, po prostu stali w defensywie (dlatego kilku policemanów oberwało, jest mi ich żal, bo to na pewno dobre chłopaki, a rozkazy mieli - dedukując po skutkach interwencji - nie za ciekawe, czyli: dajcie prowokatorom (lewactwo i pochodne) wolną rękę, a odpowiedzialność za każdy akt przemocy powinna spaść na prawicowe pochody. Taka manipulacja była cały dzień zapodawana przez TVP Info).

Makaron, nie wiem co tam za granicą pokazali w TV na temat Polski 11.11.2011. Zapodałbyś jakimś linkiem z zagranicznych telewizji? Sam jestem ciekaw, jak Polskę przedstawiają z zewnątrz.

Edited by pavulonek

Policja na te ataki (-prowokacje lewaków) (...) czyli: dajcie prowokatorom (lewactwo i pochodne) (...) odpowiedzialność za każdy akt przemocy powinna spaść na prawicowe pochody

Generalnie to nie ukrywasz swoich poglądów. Jak napisał Makaron to nie jest forum polityczne. Jak już pisać to o tym co wiesz, a nie co Ci się wydaje. Bo jakie mieli rozkazy to myślę, że domniemujesz, chyba, że tam stałeś w rynsztunku bojowym. Kto kogo prowokował to ja przynajmniej nie wiem, bo mnie tam nie było, i nikogo nie prowokowałem, więc nie mam pojęcia co się stało oprócz tego, że członkowie manifestacji bili się z policją i dokonali demolki ;)

A jak już się wypowiadamy to napiszę, że niezależnie od opcji politycznej myślę, że to nie był właściwy sposób obchodzenia Święta Narodowego - ani dla lewaków ani dla prawicowych pochodów - wytłuszczenie moje.

Prawda jest subiektywnym odbiciem obiektywnej rzeczywistości, więc jednej to nie ma. I dla wszystkich więcej luzu :)

Jasne. Tak ja Polacy starają się unikać tematów politycznych na każdym kroku' date=' nawet (sic!) przy wyborach, a potem kraj wygląda tak jak wygląda. [b']Nie widzę tu przyszłości. Przy pierwszej okazji uciekam (okazja=aby tylko pracować w swojej branży)[/b].

Oprawić w ramkę i na ścianę, jako wzorzec postawy patriotycznej

Jasne. Tak ja Polacy starają się unikać tematów politycznych na każdym kroku, nawet (sic!) przy wyborach, a potem kraj wygląda tak jak wygląda. Nie widzę tu przyszłości. Przy pierwszej okazji uciekam (okazja=aby tylko pracować w swojej branży).

Jak prezes dojdzie do władzy to zostaniesz? Na wyborach byłeś?

Policja powinna dostać prawo strzelania z ostrej amunicji bez ostrzeżenia

gdzie drwa rąbią tam wióry lecą

http://wiadomosci.wp.pl/title,Policja-byla-zbyt-brutalna-Zobacz-film-z-zamieszek,wid,13980766,wiadomosc.html?ticaid=1d5f9

Jasne. Tak ja Polacy starają się unikać tematów politycznych na każdym kroku' date=' nawet (sic!) przy wyborach, a potem kraj wygląda tak jak wygląda. Nie widzę tu przyszłości. Przy pierwszej okazji uciekam (okazja=aby tylko pracować w swojej branży).[/quote']

Jakaś aluzja do mnie?

Co do zagranicznych korespondencji to proszę bardzo http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-15703316

Za artykułem, zamieszki zaczęły się od ...

"They responded after right-wing marchers, many with scarves hiding their faces, began pelting them with stones, bottles and flares, national police spokesman Mariusz Sokolowski said.

...

Rightist demonstrators later set fire to a television van covering the unrest.

Natomiast od strony antyfaszystów

"Earlier in the day, leftist demonstrators chanting "Fascism will not pass" attacked police as they tried to stop them blocking a major Warsaw thoroughfare, down which the nationalist march was due to pass, Mr Sokolowski said. "

No tak ale zapewne BBC też jest lewacka i kłamie.