Jejski Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Warka #80 Pszeniczne. Butelka 0,66 schłodzona do 10°C, otwieram i słyszę duże psssyk . Nalewam do kufelka po ściance i widzę prawie cały kufel piany . Długo musiałem czekać żeby jeszcze troszkę dolać i znowu czekałem by się napić. Za pianę masz 6+. Na początku gęściejsza, później przechodząca w strukturalną. Nagazowanie mocne jak na pszenicę przystało. Kolor złota ze zmętnieniem, czyli ładnie. W smaku delikatny goździk i dość duża jak na pszenicę goryczka co mi osobiście się podobało. Lubię piwo bardziej goryczkowe. Ogólnie bardzo dobre piwo Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 (edited) No znowu mnie zaskoczyłeś bo ja nie lubię pszenicznego i uważałem to piwo za coś normalnego. Ale jest jedno ALE to piwo kiedyś na forum jak je warzyłem nazwałem DORI bo było warzone wg przepisu DORI. I jeżeli rzeczywiście jest dobre to mogę sie tylko cieszyć. JK Edited December 9, 2008 by wena Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 No znowu mnie zaskoczyłeś bo ja nie lubię pszenicznego i uważałem to piwo za coś normalnego. Ale jest jedno ALE to piwo kiedyś na forum jak je warzyłem nazwałem DORI bo było warzone wg przepisu DORI. I jeżeli żeczywiście jest dobre to mogę sie tylko cieszyć. JK ...no cóż, ja też się cieszę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jejski Posted December 8, 2008 Author Share Posted December 8, 2008 Osobiście i w przekonaniu mojej żony (totalnego nie piwosza) wolę więcej aromatów bananowych jak Dori kiedyś pisała do uzyskania w większej temp. fermentacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts