Jump to content

Browar JK, Warka #80 Pszeniczne

Recommended Posts

Warka #80 Pszeniczne. Butelka 0,66 schłodzona do 10°C, otwieram i słyszę duże psssyk . Nalewam do kufelka po ściance i widzę prawie cały kufel piany :) . Długo musiałem czekać żeby jeszcze troszkę dolać i znowu czekałem by się napić. Za pianę masz 6+. Na początku gęściejsza, później przechodząca w strukturalną. Nagazowanie mocne jak na pszenicę przystało. Kolor złota ze zmętnieniem, czyli ładnie. W smaku delikatny goździk i dość duża jak na pszenicę goryczka co mi osobiście się podobało. Lubię piwo bardziej goryczkowe. Ogólnie bardzo dobre piwo :ble:

No znowu mnie zaskoczyłeś bo ja nie lubię pszenicznego i uważałem to piwo za coś normalnego. Ale jest jedno ALE to piwo kiedyś na forum jak je warzyłem nazwałem DORI bo było warzone wg przepisu DORI. I jeżeli rzeczywiście jest dobre to mogę sie tylko cieszyć. JK

Edited by wena

No znowu mnie zaskoczyłeś bo ja nie lubię pszenicznego i uważałem to piwo za coś normalnego. Ale jest jedno ALE to piwo kiedyś na forum jak je warzyłem nazwałem DORI bo było warzone wg przepisu DORI. I jeżeli żeczywiście jest dobre to mogę sie tylko cieszyć. JK

...no cóż, ja też się cieszę :ble:

Osobiście i w przekonaniu mojej żony (totalnego nie piwosza) wolę więcej aromatów bananowych jak Dori kiedyś pisała do uzyskania w większej temp. fermentacji.