anteks Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 Mam pytanko, muszę wysłać przelew do Niemiec, macie jakieś doświadczenia z tym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pieddro Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 Mam pytanko, muszę wysłać przelew do Niemiec, macie jakieś doświadczenia z tym? Pomiędzy 2000-2002 dużo kupowałem sprzętu fotograficznego na niemieckim ebayu. Najtańszym rozwiązaniem (poza oczywiście patentem na wysyłaniem banknotów i monet zwykłym listem - o dziwo wszystkie doszły - pomysł Jakuba Jewuły z regionalne.krakow ) okazał sie Citibank. znalazłem kogoś ze zwykłym kontem. Należało znać SWIFT, koszt pojedyńczego przelewu 15 PLN. 7 lat później (2010) bardziej opłacało mi sie przelać pieniądze do Niemiec via pay-pal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted May 15, 2012 Author Share Posted May 15, 2012 Gościu nie chce paypala, banknoty w liście testowałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fidel Posted May 16, 2012 Share Posted May 16, 2012 Wysyłałem do Niemiec za zakupy na ebayu normalnie kasę z mbanku. Robisz przelew tylko wybierasz walutę EUR. Z tego co pamiętam to koszt przelewu ok. 80 EUR to było koło 20 zł. Teraz sprawdziłem w tabeli opłat, min. 20 zł do 200 zł (0,25 %). Czyli duży przelew za 20 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szop007 Posted May 16, 2012 Share Posted May 16, 2012 Przelew SEPA , w mbanku kosztuje 5 zł. norin89 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts