Raczek Posted June 15, 2012 Share Posted June 15, 2012 Czy wam posiadaczom owego kociołka zacier się przypala ?? Zauważyłem że tak dzieje się przy przerwie w 70-72stC. W tygodniu robiłem Weizena z przerwą 40minut w 70-72st,C i po filtracji jak zobaczyłem dno to się przeraziłem czyściłem prawie godzinę dno garnka specjalnymi gąbkami z lidla żeby tą przypaleniznę usunąć łatwo nie było ale jakoś się udało nie wiem jak będzie ze smakiem w Weizenie przy takim przypalonym dnie ale mam nadzieje że nie będzie tak źle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leech Posted June 15, 2012 Share Posted June 15, 2012 Po wyłączeniu grzania trzeba parę minut jeszcze pomieszać do momentu aż grzałka wystygnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raczek Posted June 15, 2012 Author Share Posted June 15, 2012 i to wystarczy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
leech Posted June 15, 2012 Share Posted June 15, 2012 Wystarczy, a najlepiej to sklecić sobie automatyczne mieszadło z silnika od wycieraczek (wersja eco) i zapomnieć o ręcznym mieszaniu i przypalaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raczek Posted June 15, 2012 Author Share Posted June 15, 2012 mam mieszadło kolejnym problemem jest odpękająca emalia na to już chyba nic nie mogę poradzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
leech Posted June 15, 2012 Share Posted June 15, 2012 Czyli masz źle wyregulowane to mieszadło - albo za wysoko nad dnem, albo za małe obroty. Na pękającą emalię jest jeden sposób - gar z nierdzewki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts