Jump to content

Szkło

kosimazaki

Recommended Posts

Czy ktoś się orientuje gdzie dostanę kufle do piwa jak na złączonym obrazku (najlepiej Waszawa i okolice)? Chodzi o klasyczny "pint glass". Przeszukałem allegro i kilka sklepów internetowych, ale niestety nic nie znalazłem. Byłem też w kilku sklepach stacjonarnych "przy okazji" i również klapa. To chyba mało popularny kształt w Polsce.

Imperial+pint.jpg

Dzięki, nie wiedziałem, że ten kształt funkcjonuje w PL jako "nonic" - to faktycznie powinno ułatwić poszukiwania. Obdzwonię jutro kilka sklepów stacjonarnych w Warszawie, bo przed kupnem wolałbym pomacać. Jeżeli się nie uda, to będę zamawiał on-line.

kiedyś na czerniakowskiej mieli w APS taki sklep a raczej hurtownia z zaopatrzeniem barów,pubów

ale widzę że z piwnego szkła zrezygnowali

Edited by Gawon

No niech będzie "kufel bez ucha" ;)

Przejrzałem dzisiaj dostępne w sieci katalogi polskich producentów szkła użytkowego - niestety bez rezultatu. Tak jak myślałem, ten kształt jest mało popularny w Polsce :(

No i udało się :) Moja ukochana kupiła mi dzisiaj zestaw szklanek i pokali (żeby nie było że kufli ;)) jak na zdjęciu poniżej.

XAhWA.jpg

Zestaw w cenie 79 złotych do kupienia w TKmax w Blue City w Warszawie. Bardzo solidne, grube szkło - szklanka do weizena waży 0.5 kg :smilies:

PS Niech ktoś napisze wreszcie jakiś nowy temat w dziale sprzęt, bo od wczoraj liczba tematów wynosi 666 ;)

Edited by kosimazaki

Też bym wciągnął taki zestaw, tak to w komisach polecam się rozglądać wszystkie praktycznie szklanki do weizena i kufle kupiłem tam, gorzej z nonic-kiem było kilka ale jak się dorwałem do kartonu to jeden ocalał reszta miazga ;/ ale warto się rozglądać w takich sklepach.

Dzięki za cynk. Wczoraj wybrałem się do łódzkiego TK-Maxa i drogą kupną również nabyłem ten zestaw. Są też inne zestawy, duże kufle, małe kufelki degustacyjne.

Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD

właśnie chciałem dzwonić po znajomych z Gdańska. Już nie mają czy może dostarczą?

Z tego co pani mi powiedziala to zestawow nie maja ale sa szklanki "luzem" i mozna sobie taki zestaw skompletowac. Z tym ze zapewne "luzem" oznacza pakowane po 6 :D

Dzięki za cynk. Wczoraj wybrałem się do łódzkiego TK-Maxa i drogą kupną również nabyłem ten zestaw. Są też inne zestawy, duże kufle, małe kufelki degustacyjne.

Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD

Orientujesz sie czy duzo bylo tych zestawow? Mam zamiar dac cynk znajomemu z Ldz zeby mi zakupil taki zestawik :)