Raczek Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 Jestem w trakcie zacierania Dyniowego Ale. Ktoś pisał że strasznie mozolnie idzie filtracja więc zakupiłem 250g łuski ryżowej nigdy nie stosowałem łuski i mam pytanie śrutuje się to czy nie ?? Zaparza wrzątkiem przed dodaniem czy pod koniec zacierania tak wsypuje do zacierania ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 (edited) Wydaje mi się że tak samo jak inne łuski: http://www.piwo.org/...page__hl__łuska http://www.piwo.org/...__łuska__st__40 Po zacieraniu namocz, ją aż opadnie na dno i broń boże nie śrutuj! Edited November 13, 2012 by Undeath Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo Posted September 19, 2014 Share Posted September 19, 2014 odkopię temat, gdzie zakupić taką łuskę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wania Posted September 19, 2014 Share Posted September 19, 2014 Ryżową nie wiem gdzie, ale gryczaną bez problemu na allegro. Pierwsze z brzegu aukcja: http://allegro.pl/luska-kasza-gryczana-gryka-wypelnienie-1kg-okazja-i4598445825.html Używam takiej z powodzeniem lolo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo Posted September 19, 2014 Share Posted September 19, 2014 łuskę gryczaną zalać wrzątkiem? nie miałem jeszcze z żadną łuską przygody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wania Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 Ja ją po prostu mocze w wiadrze w wodzie z kranu, żeby trochę namokła i nie pływała po wierzchu zacieru. A przed dodaniem odlewam wodę przez sitko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now