Jump to content

Miód do świątecznego


wyvern

Recommended Posts

Zabieramy się zaraz za świąteczne, piwo ma być mocne i słodkie.

Miód ma być do podbicia ekstraktu, żeby alkohol był. Zacieranie zrobimy na słodko.

Pytanie - kiedy dać ten miód? Ze słodami, do gotowania?

Link to comment
Share on other sites

Tu jest kwestia czy idziemy w alkohol czy w aromat właśnie

Raczej alkohol, ale uznaliśmy, że miód będzie lepszy od cukru, bo może jakiś aromat się zachowa.

Dałem 1 kg miodu na ostatnie 10 minut, z tym, że nie chłodzimy.

Nie wiem, tylko czy mi drożdże to ruszą, mam 22 blg.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.